Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prezentacija automobila kakvu još niste vidjeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prezentaciji nove Sonate Hyundai je posjetitelje iznenadio pravim spektaklom u obliku ''Hyper-Matrix'' 3D projekcije.

Hyundai je do sada već postao poznat po svom jedinstvenom marketinškom pristupu a najnoviji u nizu je doista posebna kreacija nazvana Hyper-Matrix. U osnovi, radi se o ekranu koji osim što prikazuje razne vizualne kreacije ima i vrlo poseban plošni efekt postignut pomicanjem kocki na ekranu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Svi novi automobili s Frankfurt International Motor Showa Slika nije dostupna INSIDER Što se zapravo skriva iza logotipa automobilskih proizvođača?

Hyper-Matrix je pokretna zidna instalacija koja se sastoji od 3500 pojedinačnih kocki pri čemu se svaka kocka može pomicati do 32 cm prema naprijed i natrag po vodoravnoj osi. Poseban mehanizam, tzv. linearni aktuator koji kontrolira pomicanje svake kocke stvoren je posebno za ovu izložbu a isti pretvara kružno kretanje u linearno kretanje korištenjem raznih malih motora, remena i kotača i kolotura.

Posebni senzori na čvorištima aluminijskog okvira u kojem se nalazi spomenuti linearni aktuator mogu upravljati kretanje kocki. Osim toga, obzirom da su kocke namještene na pomicanje u intervalima od 5 milimetara, zid postiže prirodnu ravnotežu sa slikama koje su projicirane na ekrane.

Kocke se osim preuzimanja raznih oblika mogu koristiti i kao masivan projekcijski ekran stvarajući impozantnu projekciju koja gledatelje okružuje sa tri strane gotovo ih bacajući u trans.

Cijela prezentacija traje oko 6 minuta a kombinacijom glazbe i vizualnih prikaza stvara se doista lijep i impozantan efekt te je vrijedi pogledati neovisno o tome volite li Hyundai automobile ili ne.

Hyundai je izuzetno kreativnom, inovativnom i vjerojatno vrlo skupom prezentacijom htio dati do znanja koliko su spremni ulagati u imidž svog brenda i da čvrsto namjeravaju ostati na automobilskoj sceni.

Hyundai je ovu domišljatu prezentaciju pripremio u sklopu predstavljanja svoje nove limuzine, Hyundai Sonate, a vjerujemo da nitko prisutan nije ostao ravnodušan.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene