Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi V40 Cross Country stigao u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeno je predstavljen novi luksuzni Volvo V40 Cross Country u konjičkom klubu Trajbar kod Zaprešića.

Dugoočekivana crossover inačica Volva V40 napokon je predstavljena i našoj javnosti – u atraktivnom ambijentu konjičkog kluba Trajbar u Zaprešiću. V40 Cross Country luksuzno je dizajnirani crossover model sposoban kako za uzbudljive offroad avanture tako i za samouvjereno pojavljivanje na gradskom asfaltu.

Press konferenciju za novinare otvorio je gospodin Loic Claude, regionalni direktor Volva za jugoistočnu Europu. Novinari su nakon zanimljive prezentacije dobili priliku testirati V40 Cross Country po grubom makadamu u okolici Zaprešića te time iz prve ruke osjetiti sve izvanredne značajke ovog modela.

Ni oni koji su čekali na red za testnu vožnju nisu bili zakinuti – mogli su uzjahati nekog od konja iz konjičkog kluba i tako otkriti je li lakše upravljati jednom konjskom snagom koju je stvorila priroda ili s moćnih 250 konjskih snaga Volva V40 Cross Country.

Volvo Car Corporation popločio je put za novu klasu vozila kada je predstavio svoj V70 Cross Country 1997. godine. Danas, 15 godina kasnije, potpuno novi Volvo V40 Cross Country još jednom donosi inovaciju u ovu klasu vozila. V40 Cross Country osmišljen je za kupce koji vole osjećaj avanture u svom svakodnevnom životu. Kada želite pobjeći iz grada, on je sposoban za svaku avanturu i izazov koji mu postavite, i to u vrhunskom stilu i luksuzu.

Vozač u V40 Cross Country modelu sjedi 40 mm više nego u standardnom V40 modelu. Ovaj elegantan i vrhunski opremljen crossover model sa svojih pet vrata i pet sjedala nudi poseban osjećaj profinjenosti s detaljima poput anodiziranog crnog okvira stakala u visokom sjaju, crnim kućištima retrovizora i elegantno izvedenim nosačima na krovu

Praktično iskorišten prostor odlikuje i putnički dio s posebnim prostorom za odlaganje predmeta ispod naslonjača za ruke gdje se također nalazi i utor za USB, iPod ili AUX, ovisno o odabranom audio sustavu. Naslonjač za ruke može se prilagoditi po visini za pružanje više potpore vozaču. Na konzoli na središnjem grebenu ispred naslonjača za ruke nalaze se dva držača za čaše i 12V-na utičnica dok u pretincu za rukavice ima dovoljno prostora za dvije limenke pića ili manje bočice koje ostaju rashlađene zahvaljujući dotoku hladnog zraka iz elektronskog klimatskog sustava.

►►►   R-Design paket za Volvo V40

►►►   Heico Sportiv doradio Volvo V40

V40 Cross Country nudi ponajbolju voznu dinamiku u klasi dijelom i na račun pogona na sva četiri kotača koji je dostupan u kombinaciji s T5 benzinskim turbo motorom s kojime niti jedan teren ili vremenski uvjeti ne predstavljaju problem.

Spomenuti 5-cilindrični T5 motor zapremnine 2.5 litara dostavlja maksimalno 254 KS i 400 Nm okretnog momenta, uključujući i 40 Nm overboosta koji je na raspolaganju tijekom ubrzavanja. 2.5-litraš dolazi uparen s automatskim mjenjačem te od nule do stotke ubrzava za 6.1 sekundu uz prateću potrošnju goriva od 7.8 l/100km u kombiniranom ciklusu. T5 motor dostupan je i u varijanti sa zapremninom od 2.0 litre koji pak dostavlja 213 KS i 300 Nm okretnog momenta međutim isti neće biti dostupan na svim tržištima.

Slabiji agregat u ponudi je T4 1.6-litreni GTDi motor sa 180 KS i maksimalnim okretnim momentom od 270 Nm te 30 Nm overboosta a isti prosječno troši 5.5 l/100km uz emisije CO2 od 129 g/km a dostupan u kombinaciji s automatskim 6-stupanjskim Powershift mjenjačem ili 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

2.0-litrena 5-cilindrična D4 turbodizel jedinica optimizirana je za uštedu goriva i udobnost u vožnji. Ista dostavlja 177 KS i 400 Nm okretnog momenta u širokom rasponu okretaja. Za ubrzanje od 0-100 km/h potrebno je 8.3 sekunde u kombinaciji s automatikom dok se kod ručnog mjenjača isto ubrzanje postiže za tri stotinke sekunde više. Što se tičepotrošnje goriva, ona je očekivano niža kod dizelaša i iznosi 4.4 l/100km uz emisije CO2 od 117 g/km kod modela s ručnim mjenjačem tj. 5.2 l/100km i emisije CO2 od 137 g/km za automatike (kombinirani EU ciklus).

U ponudi je također i 2.0-litreni D3 sa 150 KS i 350 Nm a oba turbo-dizel motora dostupna su u kombinaciji s automatskim ili ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa. Najslabiji dizelaš u ponudi je D2 model sa 115 KS i 270 Nm okretnog momenta.

Volvo V40 Cross Country dostupan je u svim ovlaštenim Volvo koncesijama s početnom cijenom od 26.190 eura.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene