Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

Nova Seat Cupra R – jesu li španjolski konji brži od japanskih za novi rekord Nürburgringa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Seatu nisu mogli suspregnuti vlastito uzbuđenje novom, najsnažnijom Cuprom, zato su već danas, tjedan dana prije frankfurtskog autoshowa, pokazali kako će izgledati limitirana verzija njihova najprodavanijeg modela

Seat je svih ovih godina ulagao puno sredstava i vremena u razna motorsport natjecanja i to znanje i iskustvo mogli smo isprobati prije koju godinu u Cupri koja je držala rekord kruga na Nürburgringu. Hoće li i ova verzija napasti novo najbolje vrijeme koje drži Honda s Civicom Type R za sada nije poznato.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL TOP 5 Najsporiji automobili od 0-100 km/h u hrvatskim dućanima Slika nije dostupna VRUĆI METAL Nakon ovoga ćete zavoljeti trokotače – iz Estonije nam dolazi Nobe!

Novu Cupru R goni 310 KS u verziji s ručnim mjenjačem, dok verzija sa šeststupanjskim DSG-om ima okruglih 300 KS. Prednji ovjes je također novorazvijeni i uz prilagodljivi sustav nadzora ovjesa te snažnije Brembo kočnice zvuči obećavajuće za guštanje po Ringu i sličnim mjestima.

Proizvodnja Leona Cupra R ograničena je na samo 799 primjeraka što ju uz uobičajeni set dizajnerskih elemenata izvana i iznutra stvarno čini posebnom.

Današnje internetsko javljanje u Seatu su iskoristili da po prvi puta uživo pokažu novi mali SUV – Aronu te se pohvale suradnjom s Amazonom. Seat će biti prvi proizvođač koji će integrirati Amazonovu uslugu Alexa u osobne automobile.

Jedino oko čega su u Seatu neodlučni je ime novog velikog crossovera. Koja imena ulaze u finale znat ćemo sljedeći tjedan - 12. rujna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene