Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mercedes-Benz Sprinter JetVan za putovanja i poslovnjake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz Sprinter kombi doživio je pravi makeover u rukama ekipe iz tvrtke Becker Automotive Design koja je svoj projekt predstavila na New York Auto Showu.

Mercedes-Benz Sprinter u izdanju Becker Automotive Designa dolazi s prvoklasnim interijerom koji više podsjeća na unutrašnjost privatnog zrakoplova od onoga poslovne limuzine.

Becker Automotive Design je tvrtka smještena u Kaliforniji koja je postala poznata američkoj javnosti po svojim visoko-kvalitetnim paketima opreme za Sprinter kombije koje redovno opremaju velikim 'flat-screen' televizorima, sjedalima koja se spuštaju u pravi ležaj, audio sustavima s kvalitetom zvuka usporedivom s profesionalnim studijima i slično.

Kada pogledamo unutrašnjost vozila prvo što upada u oči jest velikodušno korištenje najkvalitetnije kože, veliki TV ekran, ambijentalno osvjetljenje i modularni interijer orijentiran ka maksimalnoj udobnosti tijekom poslovnih putovanja. Što se tiče multimedije, valja spomenuti 1.300-vatni audio sustav s Creston 7.1 surround-sound digitalnim procesorima i MacIntosh pojačalima popraćen 40-inčnim Runco LCD televizorom i 500-gigabajtnim on-board kompjuterom i 4G bežičnim sustavom.

Svim AV sustavima, osvjetljenjem, bočnim kliznim vratima, središnjim elementima na izvlačenje, sjedalima i funkcijama kompjutera upravlja se preko dvojnog 6-inčna Creston ekrana na dodir koji se nalazi nadohvat ruke putnicima u visoko-kvalitetnim sjedalima nalik na nešto što inače imamo prilike vidjeti samo u privatnim avionima i prvoj klasi komercijalnih zrakoplova. Spomenuta sjedala mogu se u potpunosti spustiti u ležeći položaj te također imaju posebne umetke za potporu leđa, grijanje i masažni sustav kojima se također upravlja električki a poseban dodatak su stolići na izvlačenje. Cijela putnička kabina klimatizirana je preko automatskog klimatskog sustava koji sadrži i filtar za pročišćavanje zraka.

Claus Tritt, direktor odjela komercijalnih kombi vozila za američki ogranak Mercedes-Benza rekao je sljedeće o ovom projektu: ''Sprinterova jedinstvena kombinacija kvalitete, funkcionalnosti i gotovo beskonačne svestranosti čine ovaj kombi savršenim platnom za specijalizirane tvrtke za aftermarket proizvode poput Becker Automotive Designa. Njihov JetVan samo je jedan primjer u moru Sprinter kombija koji su prilagođeni za individualne potrebe poslovnih klijenata. Njihova izuzetna kvaliteta izrade i materijala te prostran i luksuzan interijer čine ovaj kombi savršenim vozilom za gradove kao što je New York bez obzira da li se koristi za obiteljsko razgledavanje grada, odrađivanje poslovnih obveza na putu na posao ili održavanje sastanaka u hodu, u potpunoj privatnosti i komforu.''

Beckerova lista klijenata doista je podugačka i šarena i uključuje poznate osobe iz svih sfera javnog života, od politike do showbusinessa, poput Jennifer Lopez, Jerry Seinfelda, Will Smitha, Bruce Springsteena i Denzel Washingtona, te sportaša kao što su Shaquille O'Neal i Tiger Woods.

"Puno naših klijenata voli da njihov Sprinter bude i ekološki orijentiran. Oni razumiju vrijednost i učinkovitu potrošnju koju donosi čisti dizelski motor, a njihovi vozači također cijene osjećaj bezbrižnosti dok duže vrijeme čekaju ispred filmskog ili glazbenog studija,'' kaže Becker.

Svi Sprinter kombiji pod poklopcem imaju BlueTEC dizelski motor pri čemu je ovo prvi komercijalni kombi koji koristi ovu izuzetno ekološki orijentiranu BlueTEC tehnologiju Da bi bio ekološki prihvatljiv koliko i moderni benzinski motori, spomenuti 3.0-litreni BlueTEC dizelski motor koristi poseban DEF (Diesel Exhaust Fluid) sustav koji ubrizgava posebnu tekućinu u ispušni sustav kojom se dušikovi oksidi pretvaraju u bezopasan dušik i vodu u posebnom pretvaraču.

Sprinter osim učinkovitog 3.0-litrenog BlueTEC dizelskog motora također nudi i nenadmašan kapacitet prtljažnog prostora te do 2.435 kg nosivosti. Stražnja vrata otvaraju se u punih 270 stupnjeva s širinom od 157 cm i visinom od 183 cm. I komercijalna i putnička verzija dolazi s kliznim bočnim vratima širine 130 cm i visine 183 cm. Istovremeno, visina podnice je tek 50 cm što je najniže u klasi. Visina putničkog prostora iznosi ukupno 198 cm.

Sve verzije opremljene su nizom sigurnosnih sustava s potpisom Mercedes-Benza od ESP sustava, ABS-a, Brake Assist sustava i sustava protiv proklizavanja. U standardnu opremu ulaze zračni jastuci za vozača i suvozača dok se zračne zavjese i zračni jastuci za područje trupa nalaze na popisu dodatne opreme.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene