Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praktično rješenje

Mercedes-Benz demonstrirao sustav daljinskog upravljanja parkiranjem nove E klase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački je proizvođač objavio video zapis u kojem nam predstavlja sustav poluautomatskog parkiranja vozila koji će biti dostupan sa sljedećom generacijom E klase, a koja na tržište dolazi tijekom iduće godine.

 

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan

Ovaj će sustav prvenstveno poslužiti u situacijama kada je dostupni prostora preuzak za normalni izlazak iz vozila nakon parkiranja, odnosno za ulazak u već parkirano vozilo. Naime, tada će putem aplikacije na pametnom telefonu biti moguće upravljati vozilom prema naprijed i natrag koliko je potrebno da bi se automobil parkirao, odnosno izašao iz parkirnog mjesta.

Za sada još uvijek nisu poznate sve pojedinosti, no pretpostavljamo kako je automobil u mogućnosti sam nadzirati svoju okolinu za eventualne prepreke te prikočiti ukoliko je potrebno.

Uglavnom, više možete pogledati u priloženom videu, a na kraju dodajmo kako bi novu E klasu trebali pokretati 4, 6 i 8-cilindrični motori među kojima vrijedi istaknuti dieselske redne 6-cilindrične pogonske strojeve obujma od 2,9 litara i snage od oko 315 KS te 4-cilindrični 1,6-litreni snage od 125 KS.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene