Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mate Rimac i Greyp Bikes proizveli bicikl za kineski Qoros

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 84. Geneva Motor Show-­‐u tvrtka Qoros predstavila je eBIQE – tehnološko napredni električni dvokotač, nastao u suradnji s tvrtkom Greyp Bikes i Rimac Automobili.

Revolucionarna tehnologija najnaprednijeg električnog bicikla G12 tvrtke GreypBikes osim kupaca privukla je i automobilske tvrtke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Direktor tvrtke Greyp Bikes i Rimac Automobili, Mate Rimac ističe: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku raditi s toliko perspektivnom tvrtkom koja se strelovito probija na svjetskom automobilskom tržištu i za koju vjerujemo da će polučiti velike uspjehe u budućnosti. Rezultat uspješne suradnje je eBIQE koji kombinira sve prednosti Greypa G12, a donosi zanimljive novitete.”

eBIQE je baziran na tehnologiji Greyp G12, dok mu je dizajn promijenjen. Uveden je i novitet pa je tako bicikl spojen na QorosQloud sustav putem 3G mreže što je karakteristično za Qoros vozila. eBIQE je u potpunosti proizveden u Hrvatskoj, a na razvoju i proizvodnji su radili inžinjeri i tim tvrtke Greyp Bikes u suradnji sa timom iz Qorosa.

Greyp G12 je u svakom pogledu dizajniran da korisniku donese najbolje od oba svijeta, motocikala i bicikala. G12 je bicikl kad to poželite ili motocikl kad vam pak to treba. S nevjerojatnim performansama za jedan električni bicikl, točnije maksimalnom brzinom od 65 km/h te dometom do 120 km/h bez pedaliranja, Greyp je pravi užitak za vožnju. Punjenje se odvija vrlo lako preko standardne utičnice od 220V a za punjenje od 0 – 100 posto potrebno je svega 80 minuta.

Kako je jedan od ciljeva tvrtke Rimac Automobili, čija je sestrinska tvrtka Greyp Bikes, postati prepoznati centar znanja za razvoj i proizvodnju električnih vozila, tako je ova suradnja s Kineskom tvrtkom Qoros samo još jedan dokaz da mladu tvrtku iz Hrvatske, svijetske tvrtke prepoznaju kao pouzdanog partnera za najzahtjevnije projekte.

Osim što ovakve poslove smatra dobrim vjetrom u leđa, Mate Rimac napominje: “Rijetko kada imamo priliku progovoriti javno o projektima koje radimo za druge tvrtke jer smo vezani ugovorima o tajnosti. Svakako nam je drago da smo ovaj put u mogućnosti to učiniti. Mnogi nas doživljavaju samo kroz sliku Concept_One-­‐a i električnog bicikla, a ne znaju da je naša tvrtka zapravo mnogo više. Tehnološka tvrtka koja svojim inovacijama pomiče granice električnih vozila, te mnogim drugim tvrtkama širi znanje na tom području i kroz suradnju plasira svoj know-­‐how i tehnologiju u mnogo širi spektar proizvoda i industrija.”


Za više detalja o Greyp biciklu  pogledajte OVDJE

Za više detalja o Qoros automobilu pogledajte OVDJE
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene