Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kineski Qoros 3 želi biti bolji od Golfa i ostatka konkurencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski proizvođač automobila izbacio je prve službene fotografije i video prilog novog modela koji je namijenjen mlađoj populaciji a biti će službeno predstavljen na auto salonu u Ženevi.

Godinu dana nakon što se na sceni pojavio novi međunarodni automobilski brend pod nazivom Qoros sa svojim prvim proizvodnim modelom, Qoros 3 Sedanom, proizvođač se sprema svijetu predstaviti svoj drugi model u ponudi, Qoros 3 Hatch, čija je premijera zakazana za ženevski auto salon koji po 84. put otvara vrata i to 4. ožujka 2014. a koji bi trebao biti direktna konkurencija automobilima kao što su VW Golf, Opel Astra ili Ford Focus.

Sam dizajn novog hatchbacka kao i tehnološka podloga ne razlikuju se umnogome od prvog modela kineskog brenda. Novi Qoros 3 Hatch očigledno je inspiriran modernim europskim modelima a proizvođač kaže da je namijenjen mlađoj populaciji te sukladno tomu predstavlja mladenačkiju interpretaciju dizajnerskog jezika Qorosa s više sportskim karakterom.

Svaki Qoros 3 Hatch biti će stadardno opremljen s proizvođačevim inovativnim infotainment sustavom s 8-inčnim ekranom na dodir zvanim Qoros MMH kojime se upravlja na isti način kao što koristimo zaslone naših pametnih telefona. Kompletan hardver, softver i grafiku razvio je sam Qoros uz malu pomoć vodećih svjetskih stručnjaka u tom području.

Novi Qoros 3 Hatch izrađen je od istog čelika velike čvrstoće i leži na istoj strukturi zbog koje je i Euro NCAP Qoros 3 Sedan proglasio najsigurnijim automobilom na svijetu za 2013. godinu. Novi hatchback ima isti međuosovinski razmak, širinu i visinu dok je stražnji prevjes i sveukupna dužina vozila kraća za 177mm. S dugim međuosovinskim razmakom i kratkim prevjesima te gotovo coupeovskom siluetom, 4.438mm dugi hatchback nudi neuobičajeno prostran interijer za vozilo ove klase.

Novi Qoros 3 Hatch s limuzinskom verzijom također dijeli i ponudu agregata, točnije 1.6-litreni motor u dvije verzije (N/A ili turbo), s izlaznom snagom od 125 KS ili 160 KS. Motor snagu šalje preko 6-stupanjskog ručnog mjenjača dok je u ponudi i automatski mjenjač s dvije spojke.

Qoros 3 Hatch proizvoditi će se u proizvođačevom novom pogonu u mjestu Changshu koji je izgrađen prema najvišim tehnološkim i ekološkim standardima. U istom proizvodnom pogonu proizvodi se i Qoros 3 Sedan. U pripremi su i novi modeli za čiji je dizajn i inženjering zadužen međunarodni tim sastavljen od iskusnih stručnjaka i mladih talenata u području automobilskog dizajna.

U galeriji fotografija možete vidjeti kako izgleda novi Qoros 3 Hatch model kao i sedan model koji je proglašen najsigurnijim automobilom na svijetu za 2013. godinu!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene