Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kia pokazala svoju novu luksuznu limuzinu K9

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kia je upravo izbacila set službenih fotografija najnovijeg dodatka modelskoj ponudi, luksuzne limuzine koja dolazi sa zadnjim pogonom, automatskim mjenjačem i V6 ili V8 motorima.

Informacija da Kia planira proširiti svoju modelsku ponudu novom limuzinom nije novost, jer internetom već neko vrijeme kruže špijunske fotografije i filmići novog modela u maskirnom izdanju. Kia je sada izbacila i prve službene fotografije svoje nove luksuzne limuzine i nešto sitno tehničkih podataka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Novi model do sada nam je bio poznat pod kodnim nazivom 'KH' a južnokorejski proizvođač potvrdio je da će naziv modela za domaće tržište biti K9, dok ime za ostala tržišta kao i vrijeme lansiranja izvan domovine još nisu htjeli otkriti.

Slovo 'K' ne predstavlja samo ime proizvođača i svoje domovine, već se odnosi na grčku riječ Kratos koja u doslovnom prijevodu znači snažno, dominantno, vladajuće te englesku riječ Kinetic za nešto aktivno i dinamično. Bilo to jedna vrlo olakotna okolnost koje se netko pametno kasnije dosjetio ili doista rezultat dubokog promišljanja, moramo reći da su smislili dobru priču.

Ono što se dalo nagovijestiti čak i iz fotki maskiranog automobila snimljenih tijekom redovnih testiranja jest da nova i prva ikada limuzina iz Kie sa stražnjim pogonom svojim dizajnom možda malo i previše podsjeća na BMW-ovu seriju 7.

Finalni vanjski izgled novog K9 modela ne odstupa puno od onoga što smo mogli pretpostaviti po špijunskim fotografijama i objavljenim skicama. Dizajnerski koncept ''high-tech'' luksuzne limuzine najnovija je iteracija dizajnerske filozofije Kie, s prepoznatljivim izgledom prednje rešetke hladnjaka, upečatljivim LED svjetlosnim sklopovima i voluminoznim oblikom.

Dizajn stražnjeg kraja vozila karakterističan je po ugrađenim svjetlosnim sklopovima u kromiranu crtu koja se proteže vodoravno uz rub vrata prtljažnika dok kromirani detalji i ispušne cijevi integrirane u stražnji branik zaokružuju dojam.

U unutrašnjosti vidimo pravi luksuz koji će biti ponuđen kupcima ove limuzine sa vrhunskim kožnim sjedalima, upečatljivim LCD ekranom i modernom ručicom mjenjača koja opet podsjeća na BMW.

Iz Kie nisu objavili nikakve tehničke informacije vezane za pogonske jedinice, ali vrlo je vjerojatno da će dijeliti platformu i pogon s Hyundai Genesis modelom što znači da možemo očekivati ponudu agregata sačinjenu od 3.8-litrenog V6 motora, te 4.6-litrene i 5.0-litrene V8 jedinice.

Soon-Nam Lee, Kiin direktor marketinškog odjela za strana tržišta, tijekom prezentacije proizvođačeve nove perjanice izjavio je sljedeće: ''K9 prva je naša velika limuzina sa stražnjim pogonom, s beskompromisnim dizajnom i performansama te novim tehnološkim rješenjima. K9 postaviti će sasvim nove standarde kvalitete u klasi većih limuzina a dizajnom će biti još jedan primjer sposobnosti Kie da iznenadi svijet.''
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene