Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HPerformance

Karavan za plac i po djecu sa 700 konja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuning tvrtka HPerformance upravo je završila rad na novom Audi RS6 Avantu koji je dobio nekoliko mehaničkih unapređenja dok je snaga podignuta na brutalnih 700 KS.

Godine i godine neprocjenjivog iskustva u optimizaciji Audijevih modela s oznakama S, R i RS, ali i drugih vozila iz Volkswagen Grupe, garantiraju da njemačka tuning tvrtka HPerformance iz Osterburkena zna što radi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Vlasnik tvrtke Tobias Haefner kao i cijeli njegov tim svoj rad temelje na željama svojih kupaca te se uvijek trude dostaviti upravo ono što klijent želi. Ovoga puta prihvatili su se zadatka unapređivanja performansi novog Audi RS6 Avanta a rezultati su dokaz kvalitete njihova rada.

Najvažnija promjena dogodila se pod poklopcem motora gdje je 4.0-litreni twin-turbo V8 motor dobio ECU remap i karbonski usis čime je ukupna izlazna snaga povećana na impresivnih 700 KS a okretni moment na 860 Nm (serijski dostavlja 560 KS i 700 Nm). Sportski karavan osjetno je brži od serijske varijante koja do stotke ubrzava za 3.9 sekundi (sada 3,4 sekundi) te postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h (sada preko 330 km/h).

Nevjerojatno povećanje snage ostvareno je zahvaljujući 'remapu' elektroničke kontrolne jedinice motora, a zahvaljujući smanjenju mase od oko 100 kg, kombinirana prosječna potrošnja 4.0-litrenog biturbo V8 bolida s 8-stupanjskim automatikom smanjena je na ispod 10 l/100km.

Već je 20 godina prošlo od prvog RS modela

Osim unapređenja u pogledu izlazne snage i okretnog momenta, njemački tuner pozabavio se i zvukom motora. Obzirom da svaki kupac ima vlastita očekivanja o tome kakav bi zvuk njihov sportaš trebao imati, to je rješeno ugradnjom HPerformance ispušnog sustava s dvije cijevi promjera 70mm s podesivim ispušnim ventilima.

Sustavom se može upravljati pneumatički ili pak elektronički putem MMI-a. Osim tzv. ''sound by choice'' sustava, HPerformance nudi i ispušni sustav s EEC certifikatom što je važno za kupce na europskom tržištu.

Tuning tvrtka planira i nove pakete i performansne dodatke koji će biti dostupni u bliskoj budućnosti. Nakon što ostvare višu razinu performansi, HPerformance neće ni tu stati već se prema na još jedan 'upgrade' s većim turbopunjačima. Stoga, valja obratiti pažnju na HPerformance.

U nastavku pogledajte ubrzanje serijskog RS6 modela, jer i to je već nevjerojatno brzo!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene