Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knaus Tabbert

Kamp kućica po uzoru na luksuzne jahte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka tvrtka Knaus Tabbert predstavila je jahtama inspririranu kamp kućica koja napokon izgleda super za razliku od konvencionalnih kamp kućica koje izgledaju kao boksovi na kotačima.

Prema službenim podacima, broj novo-registriranih kamperica u Europi već godinama stabilno opada a taj se trend može pripisati nepovoljnom imidžu kamperica koje se zapravo nisu puno promijenile tijekom proteklih godina. Čini se da inovacije u automobilskoj industriji kontinuirano zaobilaze ovaj segment ali ovih dana dolazi dašak svježeg zraka iz Njemačke, doma Knausa Tabberta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Kamp kućica nazvana Caravisio rezultat je dvogodišnje suradnje između više od 20 različitih tvrtki i stručnjaka. To je odraz kolektivne vizije kako bi kamperice budućnosti trebale izgledati a umjesto da se temelji na konvencionalnim dizajnerskim smjernicama, njeni dizajneri odlučili su inspiraciju za njen izgled pronaći u svijetu nautike, točnije jahti. To je očigledno prvim pogledom na vanjski izgled vozila kao i na raspored koji više nalikuje brodu nego kamperici.

Vanjski oblik Caravisio konceptne kamperice savršen je primjer filozofije 'forma prati funkciju' obzirom da je oblik karoserije nastao nakon opsežnih testiranja u zračnim tunelima ne bi li se ostvarile superiorne aerodinamičke karakteristike.

Stražnji kraj otvara se u pravu ljetnu terasu a nautički dizajn ovdje je posebno očigledan. Daljinski upravljano krovište terase nudi zaštitu od sunca dok je u spuštenom položaju tijekom vožnje i spremište za bicikle.

►►►   Kamp-kućica budućnosti

Prostran interijer izuzetno je elegantno opremljen pri čemu raspored također više podsjeća na brodove nego kamper vozila. Zašiljen prednji kraj skriva jedinstven spavaći prostor s dva ležaja u V obliku koja se mogu spojiti u bračni krevet. Prednja spavaća soba nudi ugodan ambijent pun dnevnog svjetla zahvaljujući velikom panoramskom prozoru.

Želeći unijeti neke od pogodnosti velikih kamperica u segment manjih kamp kućica, Knaus Tabbert zamijenio je poprilično klaustrofobični WC/tuš s većom, prostranijom kupaonicom. Vrlo dosjetljivo osmišljen sustav kontrolira uporabu vode uz pomoć pripadajućeg ekrana na dodir.

Njemci tvrde da se svim funkcijama u interijeru ali i vanjskom opremom upravlja putem aplikacije za smartphone uređaje ili tablete pa tako i HD video projektorom unutar vozila koji projicira sliku na pokretna vrata i služi kao ekran.

Dnevni boravak očigledno je osmišljen za potpunu relaksaciju i uživanje, ujedno je i vrlo praktičan i iskoristiv. Namještaj je modularan i vrlo se lako i brzo može prerasporediti u funkcionalnu radnu površinu s ergonomskim sjedalima.

Dok čekamo više informacija o ovoj modernoj i zanimljivoj kamp kućici pogledajte veliku foto galeriju koju smo pripremili za vas!

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene