Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kicherer oduševio mat crnim SLS Supercharged GT

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aftermarket stručnjaci iz tuning tvrtke Kicherer pripremili su opaki novi paket opreme za Mercedes-Benz SLS AMG nazvan ''Supercharged GT''.

Kichereru nije prvi put da se dohvatio SLS AMG-a a niti ovoga puta se nije nimalo suzdržavao. Štoviše, njemačka tuning tvrtka do sada je već predstavila nekoliko paketa opreme za jedinstveni gullwing coupe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Ovog puta Kicherer je razvio impozantan paket aerodinamičkih dodataka za karoseriju a kao što možemo vidjeti prema slikama, bome nisu štedjeli na karbonu. Prvo što upada u oči jest monstruozna prednja rešetka hladnjaka a tek pravi znalci prepoznati će da je ista inspirirana 300 SL Carrera Panamericana trkaćim automobilom iz 1952. godine.

Paket također uključuje i prednji spojler, stražnji difuzor, novi poklopac motora s otvorima za dotok zraka i po mjeri izrađenim krilcima na prednjim branicima.

Ovaj stručnjak za tuniranje Mercedes-Benzovih automobila također je opremio SLS AMG Gullwing Coupe s vlastitim RS-1 ultra-lakim kovanim alu-naplatcima od 20 inča sprijeda i 21 inča na stražnjoj osovini, pri čemu su sva četiri naplatka omotana Michelin Pilot Super Sport pneumaticima.

Superpunjač pod poklopcem Supercharged GT SLS AMG-a u potpunosti je razvijen unutar četiri zida Kicherer tuning kuće i zahtijeva tek manje modifikacije na motoru. Pritisak super punjača može se prikazivati digitalno ili analogno kod brojača okretaja. Za one koji žele dodatne telemetrijske podatke Kicherer je razvio posebnu aplikaciju za pametne telefone za prikaz istih.

Ukupna izlazna snaga podignuta je na 700 KS a okretni moment na 840 Nm. Supercharged GT SLS AMG s ovakvim tehničkim specifikacijama od 0-100 km/h ubrzava za 3.4 sekunde te postiže maksimalnu brzinu od preko 300 km/h obzirom da je otklonjena elektronička blokada.

►►  (10.10.2012.) Pogledajte kako SLS Electic Drive kruži stazom

Osim superpunjača, Kicherer je ugradio i novi sportski ispušni sustav od nehrđajućeg čelika te novi ovjes s funkcijom podizanja visine automobila za 30mm.

Kicherer je SLS AMG u unutrašnjosti doradio ekskluzivnim elementima od karbonskih vlakana koji krase obloge vrata, komandnu ploču, središnji greben, stražnji dio sjedala i pretince za odlaganje osobnih predmeta.

Kicherer nije objavio cijene spomenutih modifikacija za Mercedes-Benz SLS AMG iako pretpostavljamo da one koji imaju dovoljno novaca da kupe gullwing coupe takvo što previše ne zabrinjava. Nama je ovo definitivno najbolja prerada gullwing coupea koja se trenutno nalazi na tržištu.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene