Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogledajte kako SLS Electic Drive kruži stazom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz objavio je novi promotivni video za svoj električni SLS AMG Electric Drive sa 740 KS.

Nedugo nakon prvog predstavljanja Mercedes-Benz objavio je novi promotivni video za svoj električni super-automobil sa staze Ascari, nedaleko od grada Ronde u Španjolskoj. Sa 5,5 kilometara dužine Ascari je najduža staza u Španjolskoj te uz 26 zavoja predstavlja pravo zadovoljstvo za brzu vožnju. Možda najpoznatiji promotor ove staze je Jeremy Clarkson koji je tamo snimio većinu svojih DVD izdanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VÄTH restaurirao Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 Slika nije dostupna Kralj ostaje kralj – osvježena G klasa

Ovaj supersportski automobil s nula emisija štetnih plinova s tehnologijom iz svijeta Formule 1 možda je najekskluzivniji i dinamičniji električni automobil na svijetu, naravno poslije našeg Rimac One koncepta. Najjači visoko-performansni AMG automobil svih vremena pogone četiri elektromotora s ukupnom izlaznom snagom od 740 KS (552 kW) i maksimalnim okretnim momentom od 1.000 Nm.

Nenadmašne vozne performanse oduvijek su se čvrsto vezale s AMG brendom a situacija nije ništa drugačija i s novim električnim superautomobilom s oznakom AMG. Za izvanrednu voznu dinamiku dijelom je odgovoran i AMG Torque Dynamics, tj. raspodjela okretnog momenta na svaki pojedini kotač čime se snaga i okretni moment prenose na sva četiri kotača u specifičnom omjeru.

Najuzbudljiviji gullwing model ikada razvijen je u potpunosti unutar četiri zida Mercedes-Benz AMG GmbH. Visoko-voltažne baterije za SLS AMG Coupe Electric Drive model nastale su suradnjom Mercedes-Benz AMG odjela i Mercedes AMG High Performance Powertrains odjela iz engleskog grada Brixwortha. Upravo su ovi britanski stručnjaci za Formulu 1 doprinijeli uspješnosti projekta svojim opsežnim znanjem i iskustvom u izradi KERS hibridnih koncepata.

Inovativan pogonski sklop SLS AMG Coupe Electric Drive modela garantira potpuno novo i izuzetno uzbudljivo vozno iskustvo. Nevjerojatna snaga i performanse mogući su zahvaljujući četiri sinkrona elektromotora koji generiraju 1.000 Nm maksimalnog okretnog momenta i čak 740 KS. Ovaj vrlo poseban električni gullwing model s takvim tehničkim temeljima do 100 km/h ubrzava za frapantnih 3.9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu (elektronički ograničenu) od 250 km/h. Agilan odaziv gasa i linearno dostavljanje snage pružaju čisto, iskonsko uzbuđenje a za razliku od konvencionalnih motora s unutarnjim izgaranjem, kod elektromotora okretni moment je trenutačan i kontinuiran te je dostupan gotovo od prve milisekunde čim noga dotakne papučicu gasa.

 

VATH restaurirao Mercedes-Benz 300 SEL 6.3

Mercedes-Benz predstavio fenomenalni CSC koncept

Četiri kompaktna sinkrona elektromotora sa stalnim magnetom imaju tek 45 kg svaki a postižu maksimalnu brzinu od 13.000 o/min (pojedinačno) i u svakom datom trenutku pokreću četiri kotača u specifičnom omjeru putem aksijalnog dizajna mjenjača. Isto omogućava jedinstvenu raspodjelu okretnog momenta na svaki pojedini kotač što bi inače bilo moguće samo u slučaju da su elektromotori zasebno spojeni na svaki pojedini kotač što rezultira znatnim povećanjem mase automobila.

Pogonski sklop dolazi s tri podešenja ili načina rada, točnije ''C'' (Controlled Efficiency), ''S'' (Sport) i ''S+'' (Sport Plus), koje vozač može ručno odabrati čime se mijenjaju performanse automobila poput maksimalne brzine i odaziva papučice gasa. Osim gumba s oznakom ''Power'' i ''ESP On/Off'' vozač na raspolaganju tako ima i gumbe za AMG Torque Dynamics i AMG Setup.

Mercedes-Benz AMG Coupe Electric Drive na tržištu će službeno biti predstavljen 2013. godine a početna cijena u Njemačkoj biti će 416.500 eura.

Dok čekamo više informacija uživajte u novom video prilogu i fotogaleriji!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene