Obavijesti Video Pretražite Navigacija
F-35 Lightning II Edition

Jedinstven Mustang za dobrotvornu manifestaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte kako izgleda novi F-35 Lightning II Edition Mustang GT model kojeg će Ford doniraoti za aukciju u sklopu Gathering of Eagles dobrotvorne manifestacije.

Već sedmu godinu zaredom, Ford je opet proizveo i donirao jedinstven Ford Mustrang koji će se prodati na aukciji u sklopu Gathering of Eagles dobrotvorne manifestacije za potporu EAA Young Eagles programa.

Temeljen na perjanici ponude, Mustang GT-u, Fordovi timovi dizajnera i inženjera inspiraciju su pronašli u Lockheed Martin F-35 Lightning II borbenom zrakoplovu koji predstavlja vrhunac 50-godišnjeg razvoja tehnologije borbenih aviona.

Dizajn ovog modificiranog Mustang GT-a odiše kreativnom sponom s F-35 Lightning II borbenim zrakoplovom dok istovremeno dodatno skreće pažnju na sve dizajnerske osebujnosti novog Mustanga.

Vanjski izgled izveden je u, za ovaj automobil, posebno stvorenoj kombinaciji sjajne i mat titanijum sive boje s osebujnim poveznicama s F-35 Lightning II zrakoplovom, a cjelokupan dojam dodatno naglašavaju karbonski prednji spliter, stražnji difuzor i upečatljivi bočni pragovi.

Unutrašnjost je obogaćena modificiranim performansnim mjernim instrumentima, blago izmijenjenim izgledom glavnih mjernih instrumenata, Recaro sjedalima i oznakama F-35 Lightning II ušivenim u sjedala i tepihe.

Ford Mustang slavi 50. rođendan s posebnim rođendanskim izdanjem

Dame i gospodo – ovo je novi Ford Mustang

Pod poklopcem motora nalazi se trenutno najjači agregat, 5.0-litreni V8 koji istiskuje 435 KS.

Fordova jedinstvena vozila postala su glavne zvijezde kolekcija automobila a njihovom prodajom na aukcijama sakupljeno je više od 2,5 milijuna dolara za Young Eagles program. Neprofitna organizacija EAA Young Eagles omogućila je besplatne letove za oko 1.8 milijuna mladih ljudi od 1992. godine čime žele inspirirati i motivirati sljedeću generaciju vođa, avijatičara i inovatora.

Ovaj novi Mustang GT model s avijacijskom temom ostati će jedan jedini primjerak koji će biti prodan na aukciji. Isto tako, ove godine slavi se ''50 godina Mustanga'' koje je tijekom ovog događaja Ford proslavio i obilježio Mustang automobilima na pedale, električnim automobilima, klasicima te potpuno novim Mustangom za 2015.

EAA AirVenture Oshkosh 2014 vrata je otvorio 28. srpnja a traje do 3. kolovoza. F-35 Lightning II Edition Mustang biti će izložen u Fordovom hangaru tijekom EAA okupljanja cijeli tjedan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene