Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Americi i J. Koreji

Nova afera: Hyundai povlači 47.000 automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejska tvornica automobila Hyundai objavila je da će povući modele Sonata.

To je inače najuspješniji proizvod tvrtke, iz SAD-a i Južne Koreje, a povlači se zbog problema s elektronskim zaključavanjem vrata.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Blagajna, ilustracija (Foto: Getty Images) Listerija i polifosfati Tko ima neka vrati: S polica se povlači još jedan prehrambeni proizvod

Povlačenje se odnosi na 1.300 Sonata već prodanih na američkom tržištu i na približno 46.000 automobila u Južnoj Koreji, priopćio je Hyundai. Kažu da su ih vijesti o Sonati uznemirile. 'Ali reakcija proizvođača je emocionalna. Hyundai je već otkrio u čemu je problem i počeo je zamijenjivati problematične dijelove, za razliku od Toyote koja još nije razjasnila točan kvar koji im se počeo pojavljivati na automobilima još prošle godine', rekao je analitičar sigurnosti Lee Seong-jae, prenosi Reuters. Veliki broj povučenih Toyotinih automobila može ponukati analitičare da preporuče vozačima da se okrenu pristupačnijem Hyundaiju. Iz Hyundaija kažu da su primili pritužbe vozača, ali da nije prijavljena nijedna nesreća ili ozlijeđivanje povezano s tim modelom.

>> Toyota: Možda ćete osjećati kao da nemate kontrolu

Do objave Hyundaija dolazi u vrijeme kada čelnici japanske tvrtke Toyote podnose račune ispred američkog kongresa nakon povlačenja milijuna neispravnih automobila u svijetu. (Hina/ Reuters)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene