Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnološka inovacija

Sustav koji će vam pomoći pronaći slobodno parkirno mjesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigla je još jedna tehnološka inovacija koja bi nam mogla olakšati život u obliku softvera koji nam pomaže pronaći slobodna parkirna mjesta.

Vodeći provider informacija o stanju u prometu i dodatnih usluga za vozače na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu predstavio je prvi takav navigacijski sustav za parkiranje.

Inrix Parking usluga u stvarnom vremenu nudi informacije poput POI-a (Points of Interest), zatim cijene parkiranja za specifične parkirne zone i parkirališta, informacije u stvarnom vremenu o broju slobodnih parkirnih mjesta i detaljne informacije o lokaciji a baza podataka kojom se koristi kontinuirano se ažuirira i proširuje tako da je uvijek up-to-date. Ova usluga pokriva tržište Sjeverne Amerike i 36 europskih zemalja.

Kenwood će biti prvi proizvođač potrošačke elektronike koji će implementirati Inrix Parking softver u svoj novi prijamnik za ugradnju u samu instrumentnu ploču. Ovo će biti prvi takav proizvod u industriji obzirom da će ovi prijamnici s ugrađenim Wi-Fi komunikacijskim mogućnostima putem Kenwoodovih cloud usluga svojim korisnicima nuditi informacije u stvarnom vremenu o stanju u prometu, o raspoloživim parkirnim mjestima, lokacijama pumpi za gorivo, informacijama o vremenu i slično što će pomoći vozačima da uštede vrijeme, gorivo i frustracije gdje god da se nalaze.

Stručnjaci predviđaju da vozači koji traže parkirno mjesto čine 30 posto svih prometnih gužvi. Istraživanje provedeno u 20 gradova diljem svijeta koje je proveo IBM pokazalo je da je gotovo šest od deset vozača odustalo od traženja slobodnog parkirnog mjesta barem jednom te da vozači često u prosjeku potroše oko 20 minuta tražeći parking.

INRIX Parking riješava taj problem na način da pomaže vozačima pronaći slobodno parkirno mjesto te ih također i usmjerava prema parkingu koje je najbliže njihovom odredištu. Inrixova baza podataka uključuje informacije o više od 18.000 parkirališta diljem Sjeverne Amerike te 42.000 parkirališta u Europi a ista baza podataka informacije crpi i ažurira preko putnog računala i mobitela od nekih od vodećih providera poput ParkMe i Parkopedia.

Izvršni direktor Parkopedie, Eugene Tsyrklevich, rekao je: ''U doba automobila s mogućnošću povezivosti, pristup vozača informacijama o slobodnim parkirnim mjestima u stvarnom vremenu nije samo nešto zgodno što olakšava život, to je potreba. Uzbuđeni smo što zajedno s Inrixom možemo pružiti vrhunsku uslugu proizvođačima automobila.''

Dok čekamo video prilog novog softwarea pogledajte zadnji proizvod tvrtke Inrix – Inrix Traffic.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene