Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali crossover budućnosti

Ford Vertrek koncept

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je novi Fordov crossover koncept nazvan Vertrek, premijerno predstavljen svijetu na Detroit Auto Showu.

Novi Vertrek koncept još je jedan primjer novog dizajnerskog jezika Forda koji smo prvi put imali prilike vidjeti na novoj Fiesti, a isti dizajn Ford je primjenio i na novom Focusu. Iza dizajna novog konceptnog automobila stoji Martin Smith i njegov europski dizajnerski tim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više snage, manje kilograma Ford razmatra lansiranje hardcore izvedbe modela Focus RS Slika nije dostupna U skladu s trendovima Aston Martin službeno najavio crossover, nove platforme i obnovu ponude

Vertrek je klasični konceptni automobil za Ford, čime zapravo želimo reći da je ono što trenutno vidimo vrlo blizu onome što možemo očekivati od budućeg proizvodnog modela. Kada uklonimo tipične elemente svih konceptnih vozila poput velikih 21-inčnih naplataka, zatim karbonske bočne stepenice i poneki futuristički detalj u unutrašnjosti automobila, krajnji rezultat je nova Ford Kuga!

Ford Vertrek koncept pod haubom ima visoko učinkovit 1.6-litreni EcoBoost motor s četiri cilindra i Start/Stop sustavom što mu omogućava izlaznu snagu većeg motora uz značajno manju potrošnju goriva i nižu emisiju CO2.

Ostali pogonski agregati bit će preuzeti iz Focusa tako da možemo očekivati sve varijante EcoBoost benzinskih motora i napredne TDCi (turbodiesel common-rail direct injection) motore. Iz Forda kažu da će se primjena Start/Stop sustava brzo proširiti kroz cijeli portfelj Plavog ovala. U ponudi će biti ručni prijenos kao i Powershift sustav prijenosa sa dvije spojke.

>> Ford predstavio električnog Focusa

>> Ford ponosno pokazao policijski presretač

>> Fordova nova beba
Što se tiče unutrašnjosti automobila, i ovdje je Ford ponudio nešto novo. Komandna ploča i središnja konzola izgledaju zaista futuristički a uzlazne kose linije gotovo su izvanzemaljske. Mnogi se vjerojatno ne bi bunili da vide ovakav dizajn u proizvodnom modelu iako je realno pretpostaviti da će cestovna varijanta biti nešto umjerenija.

U proizvodnoj varijanti Vertrek će imati pet sjedala, dok koncept koji vidimo ima četiri, a verzija sa sedam sjedala nije u planu.

Prve primjerke ovog zanimljivog vozila možemo očekivati 2012. godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene