Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je najbrži?

Bugatti vrlo brzo odgovorio Hennessey Venom GT-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je nedavno Guinness oduzeo Bugatti Veyron SS-u titulu 'Najbržeg proizvodnog automobila na svijetu', stiže odgovor nabrijanih šefova iz Bugatti-a.

Nedavno se dogodilo nešto što su mnogi smatrali nemogućim. Američki Hennessey Venom GT neslužbeno je osvojio titulu najbržeg proizvodnog automobila na svijetu postigavši brzinu od 427.6 km/h oduzevši je Bugatti Veyron Super Sportu.

Guinness je oduzeo Veyron SS-u titulu najbržeg proizvodnog automobila na svijetu obzirom da je prema izvještajima – a to tvrdi i Hennessey – maksimalna brzina standardne proizvodne verzije Veyron SS modela ograničena na 415.2 km/h što je promijenjeno samo za testiranje ne bi li automobil postigao još veću brzinu.

Ali, nismo morali dugo čekati na odgovor iz Bugatti-a koji je na svom Facebook profilu objavio pomalo nejasnu fotografiju i tekst kojime najavljuju da je sve spremno za predstavljanje nove performansne ljepotice a pretpostavljamo da se radi o novom Super Veyronu.

Ako je vjerovati glasinama, Bugatti se sprema uvesti zamjenu za već pomalo ostarjeli Veyron ali možda čak i novu inačicu postojećeg automobila s još više snage i to s jednim jedinim ciljem, ponovno preuzeti titulu najbržeg proizvodnog automobila na svijetu.

►►►   Bugatti izbacio promotivni video o Galibier 16C konceptu

►►►   Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse – roadster sa 1200 KS

Prema dosad objavljenim izvještajima, Super Veyron trebao bi pogoniti unaprijeđeni W16 8.0-litreni ili 9.6-litreni motor s četiri turbo punjača koji će dostavljati 1.600 KS. Novi Super Veyron trebao bi i izgubiti na kilaži nekih 249 kg što može zahvaliti većem broju dijelova od karbonskih vlakana čime bi ukupna masa vozila iznosila oko 1.600 kg. Glavni inženjer Jens Schulenberg potvrdio je da Bugatti također razmišlja o karbonskim naplatcima i hibridnom pogonskom sklopu.

Uz više konjskih snaga na raspolaganju i s manjom ukupnom masom te fenomenalnim 4x4 pogonom i DSG mjenjačem, Super Veyron trebao bi moći ubrzati do 100 km/h za nevjerojatnih 1.8 sekundi i nastaviti ubrzavati do jednako impresivne maksimalne brzine od 463 km/h.

Bugatti Super Veyron koštati će oko 1.5 milijuna eura a vjerojatno će se proizvoditi u limitiranoj seriji iako u ovom trenutku još nema informacija o konkretnim brojkama. Bugatti bi tijekom sljedećih nekoliko dana trebao otkriti o čemu se točno radi a budite sigurni da ćemo vas obavijestiti čim pristignu neke nove informacije tako da ostanite uz naš portal i pratite što se događa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene