Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bugatti izbacio promotivni video o Galibier 16C konceptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Buggati je izbacio novi promotivni video svog Galibier 16C koncepta. Ova luksuzna sportska limuzina trebala bi biti najekskluzivniji, najelegantniji i najsnažniji automobil s četvero vrata na svijetu.

Hoće li se glavonje u Bugattiju odlučiti na proizvodnu verziju Galibier 16C koncepta pitanje je na koje puno ljudi čeka odgovor. Promotivnim video uratkom objavljenim na njihovom službenom youtube kanalu u Bugattiju su pokušali naglasiti ono što oni opisuju kao prekrasnu kombinaciju umjetnosti, forme i tehnike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Dr. Franz-Josef Paefgen, predsjednik tvrtke Bugatti Automobiles S.A.S., naglasio je da je Galibier i dalje konceptna studija koju tvrtka razmatra kao buduću perjanicu marke Bugatti, te da su prve povratne informacije od potencijalnih kupaca i stručnjaka bile vrlo pozitivne.

Dizajneri Galibier koncepta savršeno su svladali izazov ujedinjavanja istinskih sportskih karakteristika s udobnošću i elegancijom kakva se očekuje od moderne limuzine s četiri vrata. Osnovna arhitektura podsjeća na divlji karakter legendarnog Type 35 trkaćeg automobila koji se nabrao lovorika za svog radnog vijeka. Isti je prvi puta oživljen (barem duhom) prilikom razvoja Veyrona a kod konceptnog Galibier modela doživljava novo tumačenje.

Bugatti je za svoj Galibier 16C razmatrao mnoga imena uključujući i imena kao što su Lydia i Bourdeaux a u konačnici se ipak odlučio nazvati novu sportsku luksuznu limuzinu po legendarnom Bugatti Type 57 modelu s četiri vrata iz prve polovice prošlog stoljeća. Galibier je također i naziv jednog od najzahtjevnijih prijevoja francuskih Alpa u sklopu Tour de France utrke.

Interijer odražava elementarni dizajn vanjskog dijela vozila. Komadna ploča svedena je na osnove, točnije dva središnje pozicionirana glavna instrumenta koja su u području vida čak i putnika na stražnjim sjedalima informirajući ih o brzini vozila i iskorištenom performansnom potencijalu.

Parmigiani Fleurier, švicarski proizvođač prestižnih satova osmislio je tzv. tourbillon koncept za Galibier model, točnije tourbillon sat ugrađen u komandnu ploču koji se može izvaditi i transformirati u ručni, džepni ili stolni sat zahvaljujući pametnom dizajnu kućišta.

Galibier snagu crpi iz 8-litrenog 16-cilindričnog motora sa super-punjenjem a isti dostavlja između 800 i 1.000 KS. Ta gigantska snaga prenosi se na sva četiri kotača putem AWD sustava. Motor je u standardnoj konfiguraciji benzinac ali opcionalno se može koristiti i etanol. Uz svu tu snagu, kočioni sustav morao je biti jednako moćan te su se u Bugattiju odlučili na karbon-keramičke kočnice.

Tko god uopće pomišlja na kupnju nove proizvodne limuzine iz Bugattija, ako i krene u proizvodnju, bolje da počne odmah štedjeti jer bi ista mogla koštati više od 1.8 milijuna eura. Nama 'normalnima' ostaje da uživamo u spomenutom video klipu!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene