Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon nasljednik modela 159

Alfa Romeo - Posljednja saznanja o novoj limuzini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima Alfa Romeo će svoju novu limuzinu na tržište lansirati u lipnju sljedeće godine, a taj bi model trebali slijediti SUV srednje veličine te još jedna veća limuzina.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snage oko 200 KS Fiat 124 Spider s turbo motorom Alfe 4C? Slika nije dostupna Ipak Giulia Alfa Romeo službeno potvrdila premijeru nove limuzine za 24. lipanj

Do sada smo ovu limuzinu srednje veličine nazivali Giulia, no prema navodima Automotive News Europea čini se kako su Talijani za konačni proizvod ipak odabrali neki drugi, za sada nepoznati naziv. Za sada znamo samo kako je razvoj vođen pod kodnim imenom Tipo 952 te kako su u više navrata primijećeni testni prototipi zamaskirani karoserijom maseratijevog Ghiblija.

Očekuje se kako će se svojim dimenzijama ovaj automobil smjestiti između BMW-ove serije 3 i serije 5, a sam automobil bi se trebao temeljiti na platformi Giorgio koja će podržavati pogon na stražnje te na sva četiri kotača. Ponudu motora će činiti 4 i 6-cilindrični benzinski i dieselski turbo motori, a vrh ponude bi trebao predstavljati 3.0 V6 u GTA izvedbi snage oko 530 KS.

Dakako, u alfinoj ponudi ovaj bi automobil trebao zamijeniti model 159, a prodaja će mu započeti do kraja iduće godine. Nakon njega bi slijedili SUV srednje veličine, konkurencija modelima poput audijevog Q5, a nedugo zatim bi do 2018. trebala stići i veća limuzina, veličine između serije 5 i serije 7, kao i još nekoliko noviteta, uključujući i veliki SUV.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene