Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snage oko 200 KS

Fiat 124 Spider s turbo motorom Alfe 4C?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podsjetimo, Mazda i Fiat su zajedničkim snagama razvili nove generaciju malih sportski nastrojenih automobila. Kod Mazde riječ je dakako o novoj generaciji modela MX-5, a kod Fiata je to skorašnji 124 Spider (ime još nije službeno potvrđeno).

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spider bez japanske krvi Alfa Romeo potvrdio kako se Spider neće temeljiti na Mazdi MX-5 Slika nije dostupna Kompaktni superautomobil Alfa Romeo 4C Concept

Nedavno je glavni mazdin stručnjak za MX-5, Nobuhiro Yamamoto, izjavio kako za model MX-5 nije planirana tzv. high-performance varijanta, no čini se kako to neće biti slučaj i za Fiat. Naime, izvori javljaju kako će talijanska inačica dobiti jednu takvu verziju koju će navodno pokretati motor preuzet iz Alfe 4C.

Točnije, Autoblog je javio da je primijećen testni prototip 124 Spidera koji je bio opremljen s dva para završetaka ispušnih cijevi što bi trebao ukazati na to da se ispod poklopca motora krije nešto snažniji pogonski stroj.

Za sada nema službenih potvrda, no raniji su izvještaji dali naslutiti kako bi Fiat mogao kupcima ponuditi Abarth izvedbu ovog automobil snage oko 200 KS. Kako je 124 Spider isprva trebao biti alfin model (od čega se odustalo jer sve Alfe moraju biti proizvedene u Italiji) za očekivati je kako će se u Abarth verziji naći alfin motor.

Drugim riječima, izgledan kandidat je 1,75-litreni turbobenzinski 4-cilindrični pogonski stroj koji u modelu 4C razvija snagu od 176 kW, odnosno 240 KS e najveći okretni moment od 350 Nm. Dakle, u 124 Spideru bi njegove performanse bile nešto slabije kako ne bi ušao u alfin teritorij.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene