Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak Giulia

Alfa Romeo službeno potvrdila premijeru nove limuzine za 24. lipanj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef FCA-a (Fiat Chrysler Automobiles), Sergio Marchionne je u intervjuu tijekom detroitskog auto salona potvrdio kako će Alfa Romeo tijekom ove godine kupcima ponuditi svoju novu limuzinu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snage oko 200 KS Fiat 124 Spider s turbo motorom Alfe 4C? Slika nije dostupna Atraktivan dodatak ponudi U Detroitu predstavljena Alfa Romeo 4C Spider

Dakako, radi se o nasljedniku modela 159 koji će biti premijerno predstgavljen 24. lipnja ove godine kada će Alfa bilježiti svoj stoti rođendan. Također, Marchionne je dao naslutiti kako će ovaj model u konačnici ipak nositi oznaku Giulia, kako se ranije i nagađalo.

Za sada se zna kako će se taj automobil, kodnog imena Tipo 952, svojim dimenzijama smjestiti između BMW-ove serije 3 i serije 5. Nadalje, temeljit će se na platformi Giorgio koja je razvijena od strane Maseratija i koja će podržavati pogon na stražnje te na sva četiri kotača.

Drugim riječima, nasljednica Alfe 159 će biti dostupna upravo u tim izvedbama s time da će pogon na sva četiri kotača biti rezerviran za snažnije motorizirane verzije. Primjerice, očekuje se kako će najsnažniju, odnosno GTA verziju, pokretati 3.0 V6 bi-turbo snage oko 520 KS.

Na kraju dodajmo kako će nakon Giulije na tržište stići i prvi alfin SUV koji će se temeljiti na istoj Giorgio platformi te će s limuzinom dijeliti veliki broj zajedničkih komponenti. Ovaj bi automobil trebao imati dimenzije slične audijevom Q5, a najzanimljiviji izbor bi trebao činiti novi V6 turbodiesel.

Oba ova noviteta bi se trebala proizvoditi u alfinim pogonima u Cassinu, u blizini Rima.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene