Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Wimbledon: Ančić i Karnušić u drugom kolu, Karlović poražen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u 2. kolo Wimbledona nakon što mu je dvoboj 1. kola pri vodstvu našega igrača 6-4, 7-6 (6), 2-0 predao 32. nositelj Francuz Mickael Llodra. U 2. kolu Ančić će igrati protiv Nijemca Philippa Petzschnera.


Roko Karanušić plasirao se u drugo kolo grand slam turnira u Wimbledonu, pobijedivši 93. igrača svijeta Peruanca Luisa Hornu sa 7-6 (4), 6-3, 6-1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP Estoril - Karlović predao meč Slika nije dostupna Davis Cup: Italija povela sa 1-0

U meču koji je trajao 117 minuta Karanušić je imao čak 15 prilika za break, a iskoristio ih je pet. Također, napravio je 20 neprisiljenih grešaka manje od svog protivnika.

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Karanušića. Prije tri godine u Tokiju je slavio Horna.

Karanušiću je ovo treći nastup u Wimbledonu, a najbolji rezultat mu je 2. kolo u 2006. godini. Horna u dosadašnjih pet nastupa u Wimbledonu nikad nije prošao 1. kolo.

Karanušić u sljedećem kolu igra protiv boljeg iz dvoboja između Španjolca Feliciana Lopeza i Argentinca Briana Dabula.

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo Wimbledona. Bolji od njega bio je malo poznati Nijemac Simon Stadler sa 4-6, 7-6 (4), 6-3, 7-5.

Ovo je Karloviću četvrti poraz zaredom u 1. kolu Wimbledona, a kao i prošle godine u "All England Club" je stigao nakon osvajanja turnira u Nottinghamu.

S druge strane, ovo je 25-godišnjem Stadleru bio tek drugi nastup u glavnom ždrijebu nekog "Grand Slam" turnira, prvi je upisao u Wimbledonu 2006., te prva pobjeda.

Stadler je trenutačno na 172. poziciji na ATP ljestvici, za razliku od 22. mjesta na kojemu je Karlović, a u karijeri mu je najbolji ranking 164. mjesto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene