Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Simon zaustavio Karlovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Karlović se nije uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz Masters serije u Madridu. Karlovića je u četvrtfinalu svladao Francuz Gilles Simon sa 7-6 (1), 4-6, 7-6 (2) koji će se u polufinalu suprotstaviti prvom igraču svijeta Rafaelu Nadalu.

Nakon pobjede protiv trećeg igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića, Karlović u Madridu nije mogao preko 'mačke s devet života', Gillesa Simona. Francuz je, naime, u dva od tri svoja prethodna meča u Madridu spašavao meč-lopte suparnika (Andrejev i Ginepri), a i protiv Karlovića je pokazao koliko je žilav i uporan, te je po treći put u istom tjednu prošao dalje nakon "tie-breaka" u trećem setu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP ljestvica: Pet Hrvata u Top 100 Slika nije dostupna Impresivni Murray osvojio Madrid

>> Karlović preko Đokovića do četvrtfinala

Karlović je dva puta oduzimao servis Simonu u prvom setu, ali niti to mu nije bilo dovoljno da tu dionicu igre riješi u svoju korist. Nakon prvoga breaka za 3-2 Karlović je odmah u sljedećoj igri izgubio svoj početni udarac, a zatim još jednom osvojio gem na servis Simona. No, kada je kod 5-4 servirao za prvi set naš je tenisač još jednom pokleknuo, te je o pobjedniku odlučivao "tie-break". U njemu je Simon poveo 5-0, te lagano realizirao tu prednost.

U drugom setu Karlović nien dozvolio Simonu niti jednu break-loptu dok je iskoristio jednu od dvije svoje, a ta je ujedno bila i set-lopta za 6-4.

Kada je Karlović na početku trećega seta još jednom oduzeo servis Simonu za 2-0 činilo se da je otpor Francuza napokon slomljen. No, Simon je uspio vratiti break za 3-2 nakon čega su oba igrača držala svoj početni udarac, pa se u posljednjem polufinalisti odlučivalo u tie-breaku. A tu se ponovila siutacija iz prvoga seta. Simon je s dva mini-breaka poveo sa 4-0, te stigao do pet meč-lopti iskoristivši drugu.

Bio je to drugi međusobni dvoboj Karlovića i Simona i prva pobjeda Francuza.

U drugom polufinalu igrat će Britanac Andy Murray i Švicarac Roger Federer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene