Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Streljaštvo: Zlato Kinezu, Gorša 44. u trostavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski strijelac Petar Gorša okončao je svoj nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu sa 44. mjestom u kvalifikacijama discipline trostav malokalibarska puška 50 metara.

Zlatnu medalju osvojio je domaći strijelac Qiu Jian, dok Ukrajinac Sukhorukov i Slovenac Debevec Gorša zauzeli drugo i treće mjesto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Streljaštvo: Ajvazianu zlato, Gorša 49. Slika nije dostupna Prvo pojedinačno zlato u povijesti Indije!

Posljednja streljačka disciplina Igara ponudila je nevjerojatnu dramu u završnici. Najbolji rezultat kvalifikacija sa 1176 krugova imao je Debevec, ali je on to svoje vodstvo ispustio već u prvom hicu finala kada je pogodio skromnih 7.7. Vodstvo je preuzeo Amerikanac Matthew Emmons, drugi iz kvalifikacija, koji je tu poziciju držao do posljednjeg hica.

Uoči posljednje serije Emmons je praktički imao osigurano zlato, vodio je sa 3.3 krugova prednosti ispred drugog Suhorova, te 3.5 ispred trećeg Qiua, dok je Debevec zaostajao 5.0 krugova. No, tada je Emmons pogodio šokantni rezultat od 4.4, te ne samo izgubio sigurno zlato, već i medalju.

Qiu je pogodio 10.0, a Suhorov 9.8, pa je Kinez na najdramatičniji način stigao do najvećeg uspjeha karijere. Debevec, olimpijski pobjednik u ovoj disciplini iz Sydneya 2000., je s najboljim hicem zadnje serije od 10.7 stigao do bronce.

Gorša je pogodio ukupno 1148 krugova - u stojećem stavu imao je 377, u klećećem 378, a u ležećem 389 krugova.

Dvadesetogodišnji Bjelovarčanin je u ovoj disciplini lani bio četvrti na Europskome prvenstvu, a Hrvatski olimpijski odbor ga je 2006. proglasio najvećom nadom hrvatskog sporta. U Pekingu je je bio 37. u zračnoj pušci na 10 metara, te 49. u malom kalibru ležeći na 50 metara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene