Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prvo pojedinačno zlato u povijesti Indije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je druga najmnogoljudnija država na svijetu, s više od milijardu stanovnika, Indija je u Pekingu osvojila tek prvo olimpijsko zlato u pojedinačnim sportovima u svojoj povijesti. Veliki uspjeh je ostvario Abhinav Bindra u streljaštvu u disciplini zračna puška.

Indijska predsjednica Pratibha Patil i predsjednik Vlade Manmohan Singh odmah su mu čestitali najavivši nagradu. Očekuje se kako bi Bindra za zlato mogao dobiti čak četiri milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Streljaštvo: Amerikanac Hancock zlatni u "skeetu" nakon raspucavanja Slika nije dostupna Streljaštvo: Ajvazianu zlato, Gorša 49.

"Oduševljeni smo i ponosni velikim uspjehom koji je ostvario. Bindra je ostvario san brojnih Indijaca, osvojio je olimpijsko zlato," kazala je Pratibha Patil.

Bindrin uspjeh na Olimpijskim igrama bila je glavna vijest u svim medijima, a brojne televizijske postaje su prekinule program kako bi izvjestila o medalji.

"Ovo je medalja značajnija od svih naših uspjeha u hokeju na travi i kriketu," dodao je ministar sporta Gill.

Premda ima tek 24 godine za Abhinava Bindru su ovo već treće olimpijske igre, no do sada nije imao zapaženijih rezultata.

Osim što je prvo zlato u pojedinačnim sportovima, Bindrina medalja je prva zlatna nakon 28 godina i trijumfa hokejaša na travi na OI u Moskvi. Indija je osvojila ukupno devet zlatnih medalja u povijesti, od kojih osam u hokeju na travi. U riznici ima i četiri srebrne, te pet brončanih medalja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene