Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Košarka: Uvjerljiva pobjeda svjetskih prvaka Španjolaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju je u Pekingu počeo olimpijski turnir za košarkaše, a do svojih prvih pobjeda stigle su Španjolska, Rusija i Njemačka.

Europski prvaci postavili su stvari na svoje mjesto već u prvoj četvrtini, koju su završili sa vodstvom 24-5. U momčadi Rusije najbolji su bili Robert Holden sa 19 koševa i Andrej Kirilenko sa 15 poena i 5 skokova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Košarka, OI: Hrvatska razbila Australiju! Slika nije dostupna Repeša: ''Mi smo uz bok Amerikanaca po iskoristivosti igrača!''

U utakmici B skupine još uvjerljiviji su bili Nijemci, koji su pobijedili Angolu 95-66. Angola se držala do sredine druge četvrtine, a onda su ih Nijemci pregazili. Prema očekivanju kod Nijemaca su najbolji bili NBA igrači, centar LA Clippersa Christopher Kaman sa 24 koša i te najbolji igrač Dallasa Dirk Nowitzki sa 23 poena i 6 skokova.

U B skupini svjetski prvaci Španjolci su svladali Grčku sa 81-66. Španjolci su na poluvremenu imali prednost od šest poena (35-29), onda su prvih pet minuta nastavka napravili seriju 17-5, te su došli do viška od 18 koševa. Kod Španjolaca istaknuli su se Rudy Fernandez sa 16 poena, Jose Manuel Calderon sa 13 koševa i Pau Gasol sa 11 poena i 7 skokova. Grčku su predvodili Vasileios Spanoulis sa 15 i Dimitrios Diamantidis sa 14 koševa.


Rezultati susreta prvog kola Olimpijskog turnira košarkaša:

SKUPINA A:

Rusija - Iran 71:49


SKUPINA B:

Njemačka - Angola 95:66

Španjolska - Grčka 81:66

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene