Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Košarka, OI: Hrvatska razbila Australiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naši košarkaši fenomenalnom su igrom došli do pobjede u svojoj prvoj utakmici na olimpijskom turniru u Pekingu. Hrvatska je pobijedila Australiju, rezultatom 97:82, u jednoj od svojih najboljih utakmica u posljednjih 10 godina.

Repešini izabranici igrali su nevjerojatno dobro. Još od doba Kukoča, Rađe i Dražena Petrovića nismo imali prilike gledati tako dominantnu Hrvatsku! Neugodnim Australcima, koji igraju vrlo agresivno, nismo dali nikakve šanse, a u pojedinim trenucima činilo se da će svaka lopta koju naši upute prema košu ući.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Amerikancima zlato u košarci i odbojci Slika nije dostupna Košarka: Uvjerljiva pobjeda svjetskih prvaka Španjolaca

Postotak šuta za tricu bio je fenomenalan. Zabili smo pomalo nestvarnih 12 trica iz 15 pokušaja, što vjerojatno nećemo još dugo. No, akcije koje su hrvatski košarkaši izvodili bile su sjajne i one su najzaslužnije za tako visoku pobjedu protiv Australije.

Naši su već u prvom poluvremenu otišli na 16 razlike (47:31) i bilo je jasno da nam Australci neće moći parirati. U nastavku se situacija za ''žute'' samo pogoršavala, jer su im Hrvati nastavili trpati koševe iz svih pozicija. U pojedinim trenucima bilo je i 20 razlike za Hrvatsku, da bi dvoboj na kraju zbog opuštanja ipak završio s 97:82.

Ova pobjeda budi mnogo optimizma uoči nastavka turnira, no najteži protivnici tek nam slijede. Repešini izabranici moraju pobijediti Argentinu, Rusiju ili Litvu da bi izbjegli četvrto mjesto u skupini, i dvoboj protiv nepobjedivih Amerikanaca u četvrtfinalu. Ako u tome i uspijemo, tu su još neugodni Španjolci i Grci, koji nam nikako ne odgovaraju. Medalja je još jako daleko, ali nakon utakmice protiv Australije imamo pravo sanjati o njoj…

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene