Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Amerikancima zlato u košarci i odbojci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao što se i očekivalo košarkaši Sjedinjenih Američkih Država osvojili su zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu. U finalnom susretu američki "Dream Team" je pobijedio Španjolsku 118:107. Amerikanci su tako vratili zlato izgubljeno prije četiri godine u Ateni gdje je prvo mjesto osvojila Argentina.

Španjolska je pružila sjajan otpor i dobro je namučila NBA zvijezde. U drugoj minuti posljednje četvrtine bilo je samo dva razlike za SAD (91:89). Kada su Ameri odgovorili serijom 7:0 činilo se kako je pitanje pobjednika završilo. No, Španjolci se nisu željeli predati. Dvije minute prije kraja došli su na minus četiri (104:100). Tada su odgovorili Dwayne Wade tricom, te Kobe Bryant i Chris Paul dvicama i SAD bježe na nedostižnih +10.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Košarka: Uvjerljiva pobjeda svjetskih prvaka Španjolaca Slika nije dostupna Repeša: ''Mi smo uz bok Amerikanaca po iskoristivosti igrača!''

Najefikasniji u američkim redovima bili su Dwayne Wade (27), Kobe Bryant (20, Lebron James (14), Chris Paul (13) i Carmelo Anthony (13), dok su Španjolce predvodili Rudy Fernandez (22), Pau Gasol (21) i Juan Carlos Navarro (18).

U susretu za broncu Argentina je pobijedila Litvu 87:75. Vlasnici zlata iz Atene do pobjede su došli bez ozlijeđenog Manu Ginobilia, no briljirao je Carlos Delfino sa 20 koševa. Luis Scola je dodao 16, Marceo Nocioni 14, a Alfred Paolo Quinteros i Martin Gutierrez po 11 koševa.

"Željeli smo pobjedu za Ginobilia. Pokušao je zaigrati no nije išlo. Ova momčad ima srce pobjednika i to nas je dovelo do medalje," kazao je argentinski izbornik Sergio Hernandez.

Ginobili je bio vodeći strijelac turnira no ozljeda gležnja ga je zaustavila što je iskoristio Španjoalc Pau Gasol prestigavši ga.

Najefikasniji u redovima Litve bili su Ramunas Šiškauskas (15), Rimantas Kaukenas (14) i Šarunas Jasikevicius (9).

Odbojkaši Sjedinjenih Američkih Država također su osvojili zlatno olimpijsko odličje pobijedivši u finalu Brazil 3:1 (20:25, 25:22, 25:21, 25:23).

U sjajnom susretu Amerikanci su izborili pobjedu protiv osvajača zlata iz Atene nakon dva sata igre. Posljednji put američki odbojkaši su osvojili olimpijsko zlato prije 20 godina.

U susretu za broncu Rusija je pobijedila Italiju 3:0 (25:22, 25:19, 25:23).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene