Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kraj velikog duga: Hajduk novim ulaganjima napokon u 'plusu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon razočaravajućeg odaziva građana kojima je 500 kn bilo ipak malo previše za jednu dionicu Hajduka, stvar su, kako su se svi i nadali, spasili bogati vlasnici i direktori velikih tvrtki. Po njihovim riječima, u Hajduk su odlučili uložiti kao navijači koji mu žele pomoći, a grad Split ipak će neko vrijeme ostati većinski vlasnik.

Veliko je Hajdučko navijačko srce, ali tanak je novčanik građana. Navijači su se unatoč ljubavi malo stisli kada je krenula prodaja dionica. Prodalo se jedva pet milijuna kuna dionica, a ponuđeno je 81 milijun kuna na prodaju. 

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

>> Kerum i suradnici uložili 43 milijuna kuna u Hajduk!

Onda je krenulo s Andabakom, Dalekovodom pa su se na večernjem sastanku sreli Kerum i njegovi prijatelji, direktori i vlasnici tvrki koji će vjerojatno platiti otprilike isti iznos, sveukupno 43 milijuna kuna. Dok burze luduju, biznismeni s mora hrabro ulažu.

'Reakcije su odlične, prvenstveno što su to Hajdukovi navijači dakle ljudi koji imaju financijske mogućnosti da trenutno pomognu Hajduku', kaže Drago Lelas iz Torcide.

Grad Split i dalje drži u rukama 51 posto dionica Skupilo se sve skupa 68 milijuna kuna za dionice. No, grad Split i dalje drži u rukama najveći broj dionica 51 posto. Hoće li grad svoje dati na burzu odlučit će nakon zadnjeg, petog, kruga prodaje dionica vjerovnicima.

'Sigurno da je gradu interes da Hajduk posluje kvalitetno jer je to preduvjet dobrih športskih rezultata', misli Ivan Kuret, gradonačelnik Splita.

Iz kluba kažu kako je već uplaćeno 31 milijun kuna s kojima je Hajduk izašao iz dugova i ušao u plus. Ipak, Mate Peroš još ne želi razgovarati o konkretnim brojkama jer čeka utorak kako bi iznio sve podatke, no čini se jako zadovoljan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene