Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivanković žali zbog remija, Bandić zbog nereda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dinamov strateg ponovo je pronašao formulu uspjeha i donio na Maksimir europske utakmice do zime, a poslije sinoćnje predstave žalio je samo za pobjedom. S druge strane, gradonačelnik Bandić žalio je zbog nereda te je svojem češkom kolegi uputio čak i pismo isprike.

Nakon utakmice trener Modrih Branko Ivanković slavodobitnički je ustvrdio:

Pročitajte i ovo BBB u Grčkoj Zbog nereda u Grčkoj Prva pravomoćna odluka: Pripadniku BBB-a potvrđena zabrana odlaska na utakmice Slika nije dostupna POZVAO NA OSUDU Božinović komentirao sukob navijača u Zagrebu: "To su huligani, niti su Torcida, niti BBB"

'Šteta samo što ovu našu dobru, konkretnu igru nismo okrunili pobjedom. No to u ovom trenutku nije važno, bitno je da smo drugu godinu zaredom izborili Ligu UEFA i da će naši navijači moći minimalno do Božića gledati europske utakmice.'

Junak utakmice bio je Mario Mandžukić koji je ovaj put nije bio strijelac, ali je sudjelovao kod svih zgoditaka.

'Nisu imali što izgubiti kada smo poveli pa su morali ići zabijati golove da se spase, a onda smo mi čekali naše prilike. Šteta što prije nismo riješili utakmicu. Imali smo par prilika kod rezultata 3:2, no nema veze, ovako je još slađe.' 

>> Dinamo nakon golijade izborio Ligu UEFA!

Skupina huligana još jednom se pobrinula da se u svijet pošalje slika čistog divljaštva. U neredima je ozlijeđeno 8 policajaca, od toga četvero teže. Policija je navodno uhitila više od 300 huligana, no ubrzo je njih 120 i pušteno. 

>> Izgon iz Češke za Boyse koji su divljali po Pragu

>> Pragom bjesnili neredi, privedeno 300 BBB-a

>> Sukob navijača Dinama i češke policije

'Prvi incident dogodio se ujutro, kada je skupina navijača napala policajca metalnim šipkama i nanijela mu teže ozljede', rekao je Ladislav Bernasek, glasnogovornik češkog MUP-a.

Skupina navijača napala je policajca metalnim šipkama i nanijela mu teže ozljede Češku su javnost više od razbijenih glava i demoliranog grada šokirale slike Dinamovih navijača s uzdignutom desnom rukom.

'Nakon što smo dobili poziv za pomoć od naših policajaca, u središte je krenulo još 26 interventnih policajaca koji su uspjeli zaustaviti daljnje divljanje nogometnih huligana', izjavila je Radka Bredlova, glasnogovornica praške gradske policije.

Posla je imala i hrvatska policija noćas na zračnoj luci Pleso gdje je nogometaše Dinama dočekalo 20-ak navijača. Nakon što se jedan navijač skinuo i upalio baklju prisutni specijalci krenuli su za njim i brutalno ga priveli.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oštro je osudio huliganske ispade koji su se dogodili sinoć u Pragu. Bandić poručuje kako to nije navijanje i da takvo ponašanje narušava ugled i Dinama i Zagreba. 

Zagrebački je gradonačelnik poslao i pismo isprike svom praškom kolegi Pavelu Bemu uz obećanje da se takvo nešto neće ponoviti. Jedino ne znamo kako će Bandić ispuniti obećanje da se takvo što više neće nikad dogoditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene