Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska bez šanse protiv jakih Amerikanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski košarkaši izgubili su u prvoj utakmici SP-a 78:106 od prvog favorita turnira...

Hrvatska nije uspjela prirediti nevjerojatnu senzaciju. Vrankovićevi izabranici nisu imali nikakve šanse protiv fenomenalnih Amerikanaca koji su još jednom dokazali da su apsolutni favoriti za osvajanje zlata na SP-u u Turskoj.

Pročitajte i ovo Anto Đapić, Tomislav Tomašević - košarka za pamćenje Javio se i gradonačelnik Đapić se prisjetio košarkaških dana: ''Ja sam šiljio trice, za Tomaševića sam LeBron James'' Slika nije dostupna SP: Hrvatska rutinski svladala slabi Iran

Naša pomlađena izabrana vrsta pružila je žestok otpor protivniku samo u prvoj četvrtini. Hrvatska je čak i vodila 19:18 nakon pogotka Banića te sa samo dva koša zaostatka odradila prvu dionicu igre.

U drugoj četvrtini Amerikanci su ubacili u višu brzinu, počeli igrati brzo, eksplozivno i angažirano na obje strane terena te do poluvremena potpuno razbili Hrvatsku. Naši su zabili samo šest koševa u drugoj dionici igre i s -22 otišli na odmor.

U trećoj četvrtini SAD je povećao prednost na +34, pa do kraja dvoboja mirno održavao prednost, za konačnih 106:78, što je, ako ništa, najmanji poraz Hrvatske u dvoboju s NBA zvijezdama. Teže poraze doživjeli su naši 1992. i 1994. godine.

U redovima Hrvatske iskazali su se Bogdanović s četiri trice i 17 koševa, a Popović je dodao 16. Kod Amerikanaca svi su se nazabijali, a najviše Gordon s 16 koševa i Durant s 14.

Hrvatska će u narednim dvobojima protiv Irana, Brazila, Slovenije i Tunisa tražiti pobjede koje bi Vrankovićevu momčad odvele u osminu finala.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene