I ove godine

U 2015.godini najgledanija televizija bila je Nova TV

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prema podacima AGB Nielsena za 2015., u prošloj godini svaki dan Nova TV u udarnom terminu u prosjeku ostvaruje visokih 30,7 posto udjela u gledanosti.

U 2015.godini, slavljeničkoj godini u kojoj je najgledanija komercijalna televizija u zemlji proslavila svoj 15.rođendan, Nova TV grupa sa svojim kanalima Nova TV i Doma TV dodatno je i učvrstila svoju poziciju vodeće medijske grupacije u Hrvatskoj s ostvarenih 37,0 posto udjela u gledanosti u udarnom terminu. Prema podacima AGB Nielsena za 2015., u prošloj godini svaki dan Nova TV u udarnom terminu u prosjeku ostvaruje visokih 30,7 posto udjela u gledanosti. Dok Nova TV zadržava poziciju najgledanije televizije, Doma TV je novim premijernim vrhunskim serijama i filmskim programom dodatno učvrstila poziciju najgledanijeg specijaliziranog kanala u zemlji.

Pogledaj i ovo showbuzz Gibbo gost PARTY SEZONE 'Nije lako izdržat ni godinu dana, kamoli 15'

Većina gledatelja Novu godinu dočekala uz program Nove TV

Informativni program Nove TV i u 2015. bez konkurencije

Među TOP najgledanijih formata u 2015.bila je emisija Predsjednički izbori 2015. - sučeljavanje koju je na Novoj TV pratilo više od 950 tisuća ljudi, a emisija je ostvarila čak 47,2 posto udjela u gledanosti. Informativni program Nove TV i dalje je prepoznat od strane gledatelja kao najrelevantniji te se uz najgledaniju središnju informativnu emisiju Dnevnik Nove TV svakodnevno informiralo više od 550 tisuća gledatelja. U godini kada je Dnevnik Nove TV proslavio i svoju 10.obljetnicu, ova informativna emisija ostvaruje 36,0 posto udjela u gledanosti. Večernje vijesti i popodnevne Vijesti i u 2015.vladari su svojih termina.

Bogat blagdanski program Nove TV i Doma TV-a

Najgledanija serija je 'Kud puklo da puklo', najgledaniji show je 'Tvoje lice zvuči poznato', najgledaniji reality Farma, a 7 od 10 najgledanijih filmova prikazani su na Novoj TV

Zabava je i u 2015. stanovala na Novoj TV, a tome je pridonio i bogat filmski i serijski program Nove TV. Titulu najgledanije seriju u 2015. je baš kao i godinu ranije ponijela dnevna dramska serija s elementima humora 'Kud puklo da puklo' uz koju je u prosijeku bilo više od 604 tisuća ljudi. Više od 560 tisuća gledatelja pratilo je i turske hit serije 'Crna ruža' i 'Draguljareva kći, a u TOP 5 najgledanijih serija ušla je i talijanska uspješnica 'Vendetta'. Od 10 najgledanijih serija čak 8 prikazala je Nova TV, a u TOP deset serija nalaze se i 'Stella', 'Lud, zbunjen, normalan', 'Ljubav i novac', te 'Igra laži'.

PRVI PUT U HRVATSKOJ Javljanje iz Dnevnika u Dnevnik

Najgledanija od svih zabavnih emisija je bila novogodišnja emisija 'I godina Nova 2016.' Uz koju je bilo više od 805 tisuća ljudi. Najgledaniji show program bio je također na Novoj TV koja je ponovila uspjeh s drugom sezonom showa 'Tvoje lice zvuči poznato' kojeg je u prosijeku pratilo više od 736 tisuća gledatelja. 'Farma' je također ostvarila sjajan uspjeh te zaradila titulu najgledanijeg realityja u zemlji, a u prosjeku ju jer pratilo više od 632 tisuće gledatelja. Proljetnu shemu je pak obilježio MasterChef Hrvatska koji je također ušao u TOP 5 najgledanijih zabavnih emisija u zemlji, a svakodnevno ga je pratilo više od 527 tisuća gledatelja. U TOP 10 najgledanijih je ušao i prijenos božićnog koncerta 'Želim život'.

Filmski program Nove TV je također bio prvi izbor gledatelja te od 10 najgledanijih filmova, čak sedam prikazano je na Novoj TV. Najgledaniji film Nove TV bila je američka romantična drama 'Utočište' kojeg je pogledalo više od 576 tisuća ljudi. Da su gledatelji u 2015. bili naklonjeniji komedijama svjedoči i činjenica da je čak osam od deset najgledanijih filmova upravo iz tog žanra.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene