Gladne slave ili?

TKO SU UISTINU STARLETE? Istražili smo koliko troše na izgled

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Starleta je nekad bila pojam za glumice u usponu, dok danas ima poptuno drugačiji kontekst. Golišavost, bezrazložna slava i estetski zahvati - to su starlete danas.

Ono što je nekad bio pojam za mladu glumicu u usponu, danas ima potpuno drugačiji, pomalo negativan kontekst. Starleta, riječ koja potječe od talijanskog izraza 'starletta' (zvjezdica), danas je sinonim za djevojke koje su sudionice javnog života, a za koje nitko ne zna čime se zapravo bavi. Starleta danas znači biti reality zvijezda (u boljem slučaju op.a.), golišava dama s naslovnice muških časopisa, kontroverzna djevojka ili ljubavnica uspješnog muškarca. No, djevojke su to koje zaista jako puno ulažu u svoj fizički izgled i profile na društvenim mrežama. Privlačenje pažnje i sjajan izgled njihova su polazišna točka uspjeha. Ipak, sve to nije dovoljno da bi se proslavile, pa diljem svijeta, ali i na Balkanu, vidimo one koje polako dobivaju status zvijezde, i one kojima to nikako ne ide za rukom.

Pogledaj i ovo Nives Celzijus "past ću u nesvijest" Nives Celzijus pokazala novi detalj kojim je ukrasila svoje zamamno tijelo: "Jeste li upoznali moj novi...?"

Od starlete do vlasnice Kiklopa

Najuspješnija hrvatska starleta svakako je Nives Celzijus. U punom smislu riječi, Nives je karijeru započela seksi poziranjima i kontroverznim izjavama. Oduvijek je imala aspiraciju postati pjevačica, no to joj tek odnedavno ide za rukom. U medijima je ostala zabilježena njezina ljubav s Dinom Drpićem, tijekom koje je i objavila knjigu 'Gola istina'. Za nju je dobila Kiklopa, digla buru na Sajmu knjige, ali i rasplakala se kada joj je konačno uručen taj kipić. Kasnije se razvela i započela glazbenu karijeru. U međuvremenu je na svijet donijela i dvoje djece pa možemo reći da je Nives od starlete evoluirala u pravu, uspješnu ženu.

Seksi, putena i zakopčana do grla! Nives šokira novim izdanjem

'Žestoka djevojka' - Soraja

Kontroverzom i seksi naslovnicama, ali i putem reality showa, slavu je stekla Soraja Vučelić. Ona je najpoznatija srpska starleta. Povremeno se bavi manekenstvom, izgled je u potpunosti promijenila, a profili na društvenim mrežama su reprezentativni. Svojim izjavama Soraja zapravo ne želi privući pažnju na sebe, već odvući. Ova 'žestoka' djevojka bavi se privatnim biznisom, a nedavno je ostala bez luksuznog džipa. Bilo kako bilo - Soraja je punokrvna starleta, a možemo slobodno reći i majka svih starleta u susjedstvu.

Džip starlete Soraje Vučelić dignut u zrak?

Na sudu sa suparnicom

Stanija Dobrojević - Na sceni starleta postoji jedan veliki rat. Onaj između Stanije i Soraje. Stanija se prezentira kao studentica i manekenka te reality zvijezda, a pozornost je pokušala privući zaista jako golišavim izdanjima na društvenim mrežama. Tu su i kontroverzne, dvosmislene izjave, i nezaobilazni silikoni. Soraju je često prozivala, pa su djevojke čak i na sudu.

Pusti snovi - i ona bi svoju zvijezdu na 'Walk of fame'

Mnoge starlete podvrgavaju se brojnim i skupim estetskim zahvatima, ulažući i zadnju kunu u ljepotu.

Estetski kirurg Zoran Žgaljardić otkrio nam je koliko su žene spremne uložiti u sebe, pogotovo kada se radi o ljepoti. - Ja sam profesionalac i naravno da poslovne tajne ne mogu otkrivati. Uostalom nikome ne možemo suditi. Starleta ili estradna zvijezda – svatko živi svoj život i svatko svoj život kreira prema vlastitoj volji. Žene koje žele bolje izgledati ulažu različite iznose kako bi postigle željeni izgled. Sve ovisi žele li mijenjati nos ili grudi, raditi liposukciju. Neke ulože tri tisuće eura, a neke deset. Ovisi o tome što se radi. Naravno neki ljudi traže zahvate kojima održavaju svoj izgled, pomlađuju se, a neki žele izmijeniti nešto. Cijene su različite. Sve ima svoju cijenu. Ljepota je u očima promatrača, a ja ne osuđujem ništa što ne ugrožava zdravlje. – kazao je naš ugledni estetski kirurg Zoran Žgaljardić.

ANKETA Biramo najbolji domaći dekolte – da čujemo i vaše mišljenje!

Fenomen Kim Kardashian

Primjer velikog uspjeha je Kim Kardashian. Neprikosovena kraljica svih starleta. Nekad šašava djevojka željna slave - danas ozbiljna poslovna žena i supruga. Kim je karijeru započela kućnim uratkom s tadašnjim dečkom, a cijeli skandal dobro je utržila. Njena mama Kris Jenner profitirala je od nestašluka svoje kćeri i unovčila skandal od kojeg do danas živi cijeli Kardashian klan. Kim je, dakako, najbolje prošla. Reality show koji se snima već 11. sezonu, linije odjeće, lanci trgovina, mobilna aplikacija - sve to samo su neki od stvari koje je Kim stvorila kroz godine. Tu je i nezaobilazni Kanye West te preslatka kćerkica North. Od neukusne zvjezdice do dame koju priznaje čak i Vogue. Kim je zaista uspjela.

Godinu dana starija - prisjetite se što se sve dogodilo proteklih 365 dana!

Potreba za slavom

Manje uspješna je i njezina bivša prijateljica Paris Hilton. Paris je bogata nasljednica, ali i djevojka koja najviše od svega želi slavu. Novac ima, no nije dovoljno. I ona ima svoj kućni uradak, nekoliko puta je pokušala sa reality showovima, a ima ona i svoje linije parfema. Iako je Paris slavna, to ni upola nije mjerljivo sa Kim. Ipak, Paris do danas kaže kako se smatra odgovornom za uspjeh Kim Kardashian i cijele njene obitelji.

Slavna bogatašica postala žrtva: 'Bio je to najstrašniji trenutak mog života'

Ima li ona potencijala?

U Hrvatskoj su starlete još uvijek poprilično neistraženo i siromašno područje. Osim Nives Celzijus, teško je pronaći zdravi primjer žene koja može nositi takav naziv. Jedna od onih koja želi postati starleta je i bivša natjecateljica Farme, Anamarija Džambazov, koja je sama sebe prozvala starletom te priznala neke estetske zahvate. Potencijala svakako ima, a sudjelovanje u Farmi odskočna joj je daska, što je i sama izjavila. Planira još neke estetske zahvate, a titula starlete zasad joj je potpuno dovoljna. Sve u svemu slobodno smo društvo i neukusno bi bilo, bilo koga osuđivati na temelju izgleda i ambicije.

Anamariju život nije mazio: U godinu dana izgubila tri člana obitelji

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene