456852
456852
456852
456852
456852

MIŠIĆAVI MARIJO Profesor zbog kojeg bi mnoge žene ponovno sjele u studentske klupe!

  • , 12.11.2016., 14:14
  • Autor:
  • komentara

Šarmantan i samozatajan! Pravi je melem za žene.

 
 
 
 
Marijo Moznik u emisiji Zdravlje na kvadrat (VIDEO: Dnevnik.hr)
Marijo Moznik u emisiji Zdravlje na kvadrat (VIDEO: Dnevnik.hr)

Element "Možnik" koji spada u najatraktivniju skupinu elemenata na preči u svijetu gimnastike nosi ime po ovom čovjeku – Mariju Možniku, prvaku Europe na preči i trećem u svijetu.

"Moj element je dobio ime i dosta visoku težinu. Puno gimnastičara ga danas izvodi i to mi je jako drago jer to je nešto što ostaje i kad ja završim svoju gimnastičarsku karijeru i dalje ću gledati kako gimnastičari izvode taj element i kako se spominje moje prezime u gimnastičarskim krugovima", govori Marijo.

Marijo Možnik (FOTO: Dnevnik.hr) - 2

Da bi došao do toga cilja, tisuće sati, iz godine u godinu, provodi na treninzima. Počeo je vježbati od svoje šeste godine, a danas je vlasnik više od 20-tak medalja sa svjetskih natjecanja. "Imam dva treninga dnevno, ali ne svaki dan. Prvi trening mi je ujutro oko 9 sati, navečer oko 7 sati svaki mi traje oko 2 sata", govori Možnik.

Ali tu nije kraj! Izvan ove dvorane još trči, vježba u prirodi, skija, borda roni, igra tenis. Padovi su, priznaje, svakodnevna pojava u ovom sportu, no Marijo ne strepi previše od njih."Naravno da postoji strah kada se rade neki vrlo zahtjevni elementi ali taj strah potakne i adrenalin, a kako sam ja ovisnik o adrenalinu onda mi to dobro dođe", kaže Možnik.

Marijo Možnik (FOTO: Dnevnik.hr) - 4

Marijo na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu radi već 4 godine. Jedan je od omiljenih profesora. Stekao je i akademski naziv magistar kineziologije. No to nije sve u čemu nam Marijo može biti primjer. "Ne pušim, ne pijem, znam popiti čašu vina što je zdravo opet", govori gimnastičar.

Ovaj tako skroman i uspješan vrhunski sportaš mnogima samo može biti primjer. Dodajmo da uz sve sportske aktivnosti ima i hobi - svira violinu. Nadamo se da će se o njemu još puno pisati i govoriti.

Što nam je još Marijo otkrio pogledajte u našem video prilogu.

Marijo Možnik (FOTO: Dnevnik.hr) - 5

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se