Wings for Life 2016

Passion4life: Poseban zadatak Marija Valentića i Nike Fleiss

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U isto vrijeme 8. svibnja 2016. svijet će ponovno krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jednom zajedničkom trenutku, a jedan od timova koji će potrčati je Passion4life.

8. svibnja u 13 sati po hrvatskom vremenu započinje globalna utrka 'Wings for Life World Run' na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Startna linija u Hrvatskoj i ove je godine u Zadru, a ciljne linije nema pa je zato mogu završiti baš svi. Svoj tim 'Passion for life' pripremaju Mario Valentić i Nika Fleiss, koji ove godine imaju i jedan poseban zadatak.

Pogledaj i ovo Severina - 1 "Da ju nisam vidjela uživo..." Prezgodna Seve javila se iz grada koji ju je čekao devet godina, svi su odmah primijetili isto: "Ma daj više, čime se hrani? Tako treba izgledati žena!"

Mario Valentić i Nika Fleis zajedno sa svojim timom 'Passion for life' pripremaju se za veliku svjetsku utrku 'Wings for Life World Run'. U isto vrijeme 8. svibnja 2016. svijet će ponovno krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jednom zajedničkom trenutku.

'To je utrka na kojoj se trči, ali ne morate trčati, ja recimo skoro pa ni ne trčim, hodate, gurate, nosite nekog, samo je bitno doći u Zadar 08.05.', poručila je Nika Fleiss.

'A za tu veliku utrku reći ću da je najbitnije sudjelovati, bitno je da Renault podržava istu tu utrku. Svaki pretrčani kilometar još ćemo dodatno nagraditi', kaže Nenad Pleteš.

'A naše je srce sve veće što vidimo sve više ljudi sa nama', dodaje Nika.

Ove godine Renault Hrvatska će za svaki pretrčani kilometar svakog člana svojeg tima 'Passion for life' donirati po 5 kuna zakladi Wings for Life, koja financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine. Nika će utrku odraditi zajedno s Mandom Knežević, predsjednicom Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara.

'Veliki pomak u razvoju svijesti da se ovakva ozljeda može dogoditi svakome, da nitko nije cijepljen protiv nezgoda, pogotovo prometnih nesreća', rekla je Manda Knežević o utrci.

Zanimalo nas je kako ide suradnja s Nikom.

'Nju je više strah mene nego cijele situacije!', kaže kroz smijeh Nika.

'Ne, nije me uopće strah Nike, drago mi je jer mi poboljšava prosjek, ja sam odmah mlađa, Nika će trčat koliko bude mogla, ona će mene voziti', odgovara gospođa Manda.

Desetci gradova diljem svijeta domaćini su ove utrke, a u Hrvatskoj je to i ove godine Zadar. Stoga, pridružite se 'Passion for life' timu i budite dio globalne priče u kojoj trčimo za one koji to ne mogu.

'Pripremiti ligamente, tetive, zglobove na trčanje, pa je zato najbolja metoda treninga trčati. E sad, koju metodu koristiti, ovisi koja ti je ambicija', kaže Mario Valentić.

Ako ste već prijavljeni na Wings for Life World Run, možete trčati i u ekipi ‪#‎Passion4life‬ i pomoći svojim sudjelovanjem podizanju vrijednosti subvencija za istraživanje ozljeda leđne moždine. Renault će donirati 5 kuna za svaki kilometar koji će priječi član tima! Da bi se pridružili timu Passion4life, na stranici kliknite na "Pridružite se ovom timu"! Vidimo se 8. svibnja u Zadru!


 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene