Oproštaj od glumice

Shrvane kolege o Dolores: 'Tako je živjela nekako - sve, sve i do kraja'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Obitelj, prijatelji i kolege u petak su u Šibeniku na posljednje počivalište ispratili Dolores Lambašu. U šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu u znak sjećanja na tragično preminulu glumicu održana je i komemoracija.

U petak su se na šibenskom gradskom groblju Kvanj od 32. godišnje tragično preminule glumice Dolores Lambaše zauvijek oprostili oni koji su je istinski poznavali i voljeli.

Pogledaj i ovo showbuzz Pravda ga je sustigla 3 GODINE OD NESREĆE Stojan Matavulj javio se na izvršenje zatvorske kazne

Unatoč lječničkoj preporuci da zbog stanja u kojem se nalazi ne putuje na pogreb, glumac Stojan Matavulj došao je u Šibenik kako bi prijateljici uputio posljednje zbogom.

>> Obitelj i brojni prijatelji ispratili Dolores na posljednje počivalište

Od Dolores se na šibenskom groblju oprostio i glumac Ivo Gregurević s kojim je glumica nekoliko godina gajila nježno prijateljstvo. Oproštaj od lijepe Šibenčanke počeo je komemoracijom koju je u znak sjećanja na glumicu organiziralo Hrvatsko društvo dramskih umjetnika. Počast joj je odana u šibenskom HNK na čijim je daskama toliko željela zaigrati. Najteže trenutke prolazi glumičina obitelj.

'Snimali smo zajedno 'Vjerujem u anđele', deset dana smo se družili, bili smo nerazdvojni poslije snimanja, svaku večer u jednom društvu tako da mi je ova vijest teško pala', rekao je glumac Mate Gulina.

>>> Komemoracija za Dolores: 'Život priča priče, a ova je priča nažalost sada završila'

Neutješan je i šibenski glumac Joško Ševo kojeg je s pokojnom glumicom vezalo i veliko prijateljstvo.

'Tako je živjela nekako - sve, sve i do kraja. Antigona ima to lice, žensko lice koje ima jednu rečenicu - želim sve i odmah ili smrt ', rekao je glumac Joško Ševo.

Šibenik je izgubio još jedno svoje talentirano dijete kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Nama je posebno teško jer se radi o našoj sugrađanki. Teško mi je i osobno. Znam, joj majku, radila je u bolnici, znam joj i oca jer smo se zajedno odgojili i igrali', rekao je gradonačelnik.

Idući tjedan komemoracija za preminulu glumicu trebala bi se održati i u Zagrebu u kojem je radila i živjela. U mislima s Dolores koju su zbog nesvakidašnje ljepote nazivali i hrvatskom Avom Gardner bili su i poznati Šibenčani sa zagrebačkom adresom. Estradni menager Zoran Škugor upoznao ju je još kao djevojčicu.

'Dolores pamtim, ima već 18 godina. tada sam bio na turneji sa Tonijem i Sandijem po Hrvatskoj, i na koncetu u Šibeniku mi je prišla cura od 14 godina, izrazito je lijepa bila, i rekla je da želi biti moja pjevačica . Pitao sam je koliko godina ima, ona je rekla 14, a ja sam joj rekoa javi se kad postaneš punoljetna. Ona je na to vrlo sigurno izgovorila - bit ću ja popularna i bez vas', rekao je Zoran Škugor te dodao: Uvijek je imala tu jednu strašnu volju - naprijed, naprijed, naprijed! Nešto nevjerojatno. čak mi je jednom i zakukala kako su joj podapinjali noge, da su je blokirali . I ja sam je pitao, šta ćeš na to? Ona je odgovorila, ja sam ipak Šibenčanka, oni ne znaju koliki su inati u nama.'

Poznati redatelj Vinko Brešan između ostalog pamti je i kao studenticu Akademije dramskih umjetnosti.

'Ja sam imao tu sreću da je Dolores Lambaša bila prva generacija kolegija Gluma pred kamerama koju ja predajem na Akademiji. Ono što sad razmišljam, što se vidjelo na tom kolegiju - jedna beskrajna energija i jedan talent i jedna želja i ambicija da se napravi. Ono što je tragično jest što je ta šansa sad izgubljena', rekao je Brešan.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene