Održana komemoracija za Dolores Lambašu

Komemoracija za Dolores: 'Život priča priče, a ova je priča nažalost sada završila'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu u petak je održana komemoracija u spomen na tragično preminulu 32-godišnju glumicu Dolores Lambašu. U HNK je pristiglo mnogo kolega glumaca i članova obitelji Dolores Lambaše.

Među mnogim pristiglim kolegama preminule Dolores Lambaše bili su glumac Špiro Guberina, šibenska mezzosopranistica Nera Gojanović, glumci Leon Lučev, Ana Gruica, Ivo Perkušić.

Pogledaj i ovo Komemoracija za Veru Svobodu - 6 oproštaj od kraljice tambure Održana komemoracija za Veru Svobodu, osječki gradonačelnik održao je dirljiv govor, a njenu kći preplavile su emocije

Stigao je i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, koji se poput svih prisutnih upisao u knjigu žalosti.

Na komemoraciji su se prisutnima obratili Nera Gojanović i šibenski glumci Joško Ševo i Mate Gulin.

'Otišla je od nas osoba puna života, koja je bila optimistična i uvijek nas uveseljavala. Živjela je punim plućima, u petoj brzini, no nažalost nije ostvarila želju da igra na ovim daskama. Život priča priče, a ova je priča nažalost sada završila. Ona je sada negdje gore i sa smješkom prati sve ovo što se događa. Ostat će uvijek s nama, onakva kakva je bila. Vesela, optimistična i puna života', rekla je na komemoraciji Nera Gojanović, ravnateljica šibenskog HNK.

>> Kronologija tragedije u kojoj je stradala Dolores Lambaša

'Tu sam u ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Akademije dramske umjetnosti i kao čovjek koji te voli. Pamtit ću zauvijek gdje sam bio kada su počele stizati vijesti. Loše pa onda još gore. Šok, nevjerica pa tuga. Gusta i ljepljiva. Nalio sam čašu crnog vina i slušao Arsena', rekao je Joško  Ševo te potom recitirao 'Djevojku iz mog kraja' te dodao:

'Arsen je, draga, za tebe ovo pisao. Sve je tu. Šibenik, tvoje oči, boje zavičaja i ona koja ne da da je slome. Bila si mi studentica, kolegica i prijateljica. Bila si glumica. Bila si bećar, žena i djevojčica. Vjetar, vatra, divlja rijeka, suza, nedovršeni stih. Dolores, prerano je za ovo. I ja vjerujem u anđele i molim ih neka te dobro paze i čuvaju. Zbogom, draga!'

'Teško mi je govoriti o našoj maloj koja se zauvijek vratila. Prije 15 dana sreo sam je posljednji put u Zagrebu. Obećala mi je kavu kad dođe u Šibenik. Nažalost, Dolores, ništa od naše kave. Možda se sretnemo među zvijezdama, gdje si se preselila ', rekao je teška srca Mate Gulin na komemoraciji.

Podsjećamo, Dolores je u srijedu smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 6,45 sati na autocesti A3 (sjeverna kolnička traka), kod Velike Kopanice (Brodsko-posavska županija), u smjeru Zagreba.

Preminula je isti dan u slavonskobrodskoj bolnici oko 14 sati od posljedica strašne nesreće.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene