U HNK

Trudna Doris osvojila nagradu koju je posvetila - sinu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je dodjela Nagrada hrvatskog glumišta za umjetnička ostvarenja premijerno izvedena u kazališnoj sezoni 2012/2013.

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika nominiralo je najbolje za Nagradu hrvatskog glumišta u 26 kategorija za ostvarenja iz područja dramske, radio i televizijske umjetnosti. Svečanost dodjele održana je HNK Zagreb, a režirala ju je Dora Ruždjak Podolski.

Pogledaj i ovo Jelena Perčin Treba se uskladiti Jelena Perčin o prednostima i manama glumačkog posla: ''Momčilo i ja se dobro razumijemo, nedostatak je samo zajedničko vrijeme''

Stiglo je puno poznatih lica, a glumac Miran Kurspahić bio je jedan od voditelja ovogodišnje dodjele na kojoj je i zapjevao od svojih omiljenih The Stoogesa 'Search and Destroy'!

>> Doris Pinčić se udala za Borisa Rogoznicu - POGLEDAJTE atmosteru s vjenčanja!

Lijepa glumica koja se proslavila serijom 'Larin izbor' Doris Pinčić, primila je Nagradu Hrvatskog glumišta za mlade glumice do 28 godina za ulogu u komediji "Lutka" teatra Gavran. 'Hvala obitelji Gavran, Mladenu i Miri koji su odabrali baš mene, hvala Robertu Kurbaši koji je bio partner za poželjeti i mami i tati i mom suprugu. Nagradu posvećujem ovom dječaku koji će uskoro doći na svijet', rekla je presretna Doris Pinčić koja se nedavno udala za Borisa Rogoznicu.

Na dodjeli su bili i naš poznati dizajner Juraj Zigman, Slavica Knežević, Nada Abrus, Ana Maras, Sandra Lončarić, Marija Sekelez, Ana Begić Tahiri, Mirna Medaković, Iva Mihalić, Jelena Perčin, Robert Bošković, Kristina Krepela, ... i mnogi drugi.

Svi dobitnici:

Najboljom dramskom predstavom u cjelini proglašena je predstava 'Kafka project: Frontiere/Granice/Meje/Grens/Borders...' u režiji Karine Holle i u izvedbi Talijanske drame riječkoga HNK Ivana pl. Zajca.

Najboljim redateljskim ostvarenjem žiri za dramu proglasio je Ivicu Kunčevića za režiju predstave 'Cyrano' zagrebačkog Teatra manje je više.

Za glavnu žensku dramsku ulogu nagrađena je Elizabeta Kukić za ulogu Živke Popović u predstavi 'Gospođa ministarka'.

Siniša Popović dobio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu za tumačenje Don Zane u predstavi 'Glorija'.

Ocjenjujući lutkarske predstave i predstave za djecu i mladež, žiri je najboljom proglasio predstavu 'Mrvice iz dnevnog boravka' u izvedbi Gradskog kazališta Žar ptica.

Najboljim praizvedenim suvremenim hrvatskim dramskim tekstom proglašen je tekst Mate Matišića 'Fine mrtve djevojke'.

Nagrada za najbolju kazališnu scenografiju dodijeljena je Stefanu Katunaru, a za kostimografiju Jasmini Pacek.


Najboljim koreografom proglašen je Milko Šparemblek za koreografiju baleta 'Čudesni Mandarin' u izvedbi HNK u Splitu.

Najbolju žensku baletnu ulogu ostvarila je Mirna Sporiš za ulogu u baletnoj predstavi 'Coppelia na Montmartreu', a za najbolju mušku ulogu nagradu je dobio Tomislav Petranović za predstavu 'Orašar'.

Žiri za operu najuspješnijom predstavom u cjelini proglasio je 'Lohengrin' u režiji Kurta Josefa Schildknechta i izvedbi zagrebačkog HNK.

Za najbolje dirigentsko ili redateljsko ostvarenje u kategoriji opere nagrađen je Nikša Bareza za operu 'Lohengrin'.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Tamari Franetović Felbinger za ulogu Else u operi 'Lohengrin', dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Vitomir Marof za ulogu Postolara u operi 'Postolar od Delfta'.

Žiri za balet najboljom baletnom predstavom u cjelini proglasio je 'Posvećenje proljeća' Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u koreografiji Edwarda Cluga.

Nagrade za najbolje sporedne uloge osvojili su Davor Svedružić i Elena Brumini, dok su najboljim mladim umjetnicima proglašeni Slaven Španović i Doris Pinčić.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene