Sve otkrila

Jedna od najpoznatijih TV voditeljica Jugoslavije: 'Štulić je bio naporan!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Vodila je kultnu glazbenu emisiju 'Hit meseca'. Voditeljica Dubravka Duca Marković bila je svjedok stvaranja rock scene na prostoru Balkana.

Bila je jedna od najprepoznatljivijih televizijskih lica osamdesetih godina.  Dubravka Duca Marković zaštitni je znak novog vala, punka i rock and rolla na Balkanu. Danas je radijska urednica i voditeljica. 'Tako sam jednostavno izvukla karte u životu. Radio je moja prva ljubav, pa je bilo jednostavno prirodno da ovu svoju produženu mirovinu dočekam u Radio Beogradu jedan', kaže Dubravka.

Pogledaj i ovo showbuzz Njeno drugo lice Omiljena hrvatska glumica nakon operacije: 'Zaslužila sam odmor'

Talent je naslijedila od oca Aleksandra Markovića, veterana televizije i majke Ljiljane Marković jedne od najcjenjenijih tv voditeljica. 'Oni su se vrlo trudili da se time ne bavim. Otac je bio protiv toga i želio je da postanem odvjetnica, kao i moj djed, zato sam studirala pravo, jer je znao kakav je ovo posao. No s druge strane me odgojio tako da sam sa 18 godina bila prisiljena sama zarađivati za svoj džeparac'.

Zdenka Kovačiček: 'Bila sam zaljubljena u Gorana Bregovića!'

Dubravka je vodila kultnu glazbenu emisiju 'Hit meseca'. 'Bila je to dobra tezga. No njene važnosti postala sam svjesna tek kasnije. Moram priznati da je to nama tada bilo dobro zezanje. To što je Hit meseca značio dobro mi je opisao Siniša Škarica prije nekoliko godina. Rekao je da ukoliko nije mogao plasirati neki band u emisiju, to je značilo da taj band ne postoji', kaže Dubravka čiji je skriveni talent šivanje. Svi kostimi koje je nosio Gile iz Električnog orgazma na početku svoje karijere, bili su njenih ruku djelo. S Giletom je Dubravka bila u dugogodišnjoj vezi.

'Naša je veza bila normalna. Gile i ja smo proveli šest godina zajedničkog odrastanja. Puno smo putovali, jedno sam vrijeme čak bila i menadžer Električnog orgazma, jer Gile nije znao s novcem. I danas smo veliki prijatelji. Na svu sreću bilo je to vrijeme kad žuti tisak takve stvari nisu zanimale', kaže Dubravka, koja je bila pravi svjedok tadašnje scene.

'Johnny Štulić je bio naporan. Mislio je da radi nešto izuzetno, što je i radio, ali je sve bilo praćeno nekom paranojom da će to netko da mu uzme. S godinama je imao potrebu da je sve izmislio, pa je tako mislio da je on izmislio turbo folk. Time sam sve rekla o njemu', govori Duca, koju politika i nacionalizam nikada nisu zanimali. S grupom umjetnika 1992. u Beogradu je organizirala koncert protiv rata. Taj ju je potez stajao karijere.

'Bila sam toliko naivna kad sam pomislila da to može nešto promijeniti. 40 tisuća ljudi bilo je na tom koncertu 'Ne računajte na nas'. 'Imala sam čak i tonsku izjavu Emira Kusturice, koji je u tom trenutku bio protiv rata. Preko nekih veza prilog s koncerta poslala sam svim tadašnjim JRT centrima, ni jedan ga nije emitirao. Momentalno sam popila skidanje s programa i sve ostalo. Ali i danas bih tako postupila. Luda glava ostajed luda glava', kaže Dubravka.

Udavala se dva puta. Iz prvog braka ima sina Kosa Gasparija. O nekadašnjim vremenima kaže: 'Bili smo mladi i nismo bili svjesni što nas čeka. MIslili smo da možemo promijeniti svijet. No svijet mijenjaju oni koji imaju lovu, a mi para nikad nismo imali', rekla je Dubravka. Cijeli intervju pogledajte u videu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene