Progovorila o razvodu

VIDEO Domaća glazbenica otkrila: 'Vrijednosti braka i zajednice više nisu iste'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Poražavajuća statistika kaže da svaki treći brak u Hrvatskoj završava razvodom.

Razlozi sve češćih razvoda, pokazuju istraživanja, uistinu su individualni. No najčešće je riječ o nerazumijevanju između partnera, financijskim problemima, fizičkom ili psihičkom zlostavljanju i u konačnici - preljubu.

Pogledaj i ovo Dalija Orešković Nikad više političara Daliju Orešković raznježila kćerkica kolege kojeg je srela na špici, pogledajte koje su još poznate Hrvate ulovili fotografi!

'U manjim mjestima još uvijek postoji neki tradicionalan oblik života, svojevrsna društvena prisila, pa onda partneri razmišljaju je li to baš dobro, što će susjedi i okolina kazati, što će reći obitelj... U velikom gradu, kao što je Zagreb, tog pritiska, naravno, nema', rekao nam je profesor psihologije Josip Obradović.

'Vremena su drugačija, vremena su se promijenila, a vrijednosti braka i zajednice nisu više iste', kaže nam pjevačica Ivana Marić.

Domaće zvijezde prisjetile se svojih prosidbi

U Hrvatskoj žene češće nego muškarci podnose zahtjev za razvod, ali su istovremeno spremnije potražiti stručnu pomoć. No, nažalost, kad se potraži pomoć psihoterapeuta kao zadnja ruka spasa, tada je, zapravo, upozoravaju stručnjaci, već prekasno.

'Apsolutno je to duboko u čovjeku i apsolutno sam za to da, ako se može spasiti brak - neka se spasi', rekao je pjevač Sandi Cenov.

'To je nažalost nešto stvarno često, što je grozno, ali bože moj. Bolje se rastati u nekom miru, nego živjeti u nekakvom suživotu koji stvarno nema smisla', tvrdi Pamela Ramljak.

Različita iskustva, ali s istim ishodom. Razvodi poznatih uvijek su pod povećalom javnosti, pa je njima ovo stresno razdoblje često još bolnije.

'Taman sam napravio prvu tetovažicu, kupio sam mali engleski sportski auto i taman netom pred razvod sam nabavio psa, engleskog buldoga, moju Fridu. I sjedim u nekom frizerskom salonu i listam nekakav ženski časopis, a kad tamo pišu o tri stvari koje muškarci najčešće naprave kad se razvedu: prvo, tetoviraju se; drugo, kupe mali sportski auto; treće, nabave psa. I ja gledam i mislim si: pa jel moguće?', smije se Sandi.

'Kad sam se rastala, imala sam jedan period kad mi uopće nije pao na pamet muški rod, baš sam onako htjela biti sama. I onda sam se, eto, zaljubila, potpuno neplanirano', otkrila nam je glumica Jelena Perčin.

A kako su se ostale slavne osobe nosile s razvodom, pogledajte u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene