DanceStar Croatia

'Hrvati pripadaju u nacije koje dobro plešu'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

1400 talentiranih mladih plesača iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Slovenije i Bugarske ovog je vikenda odmjerilo snage na kvalifikacijskom turniru DanceStar Croatia.

Pred stručnim žirijem bio je težak zadatak: odlučiti tko će nastupiti na finalnom, World Dance Masters turniru u Poreču. Poreč će tako u svibnju po sedmi put postati svjetsko okupljalište ljubitelja plesnih pokreta.  

Pogledaj i ovo showbuzz DanceStar Bojana Gregorić, Tina Katanić, Jacques Houdek i Marko Tolja pozivaju vas na Dancestar!

Nastup STUDIA 23 na plesnom natjecanju Dance star 2015

Prvi je put ovaj turnir pretvorio i Zagreb u grad plesnog pokreta. Zanimalo nas je kakvi su Hrvati plesači. 'Ima dobrih, ima srednjih, ima lošijih, ali generalno bih rekla, ko nacija, da apsolutno pripada u naciju koje dobro plešu, koje imaju energiju, koje imaju izraz, koje imaju dinamiku, muzikalnost', rekla je umjetnička direktorica Festivala Tatjana Pagitz.

Natjecatelji su se iskazali u različitim kategorijama: od baleta, preko nacionalnih i folklornih plesova do akrobatskog plesa i jazza. Pozornica je prštala pozitivnom energijom, spretnim pokretima i velikom željom za prolaskom u finale. Svi oni imaju isti cilj: osigurati svoje mjesto na velikom finalu, koje će se održati od 19. do 24. svibnja u Poreču.

'Bit će između 7 do 9 tisuća ljudi, ne znamo još, tako da smo eksplodirali ove godine. I dalje rastemo, što nas potvrđuje u cijeloj priči, dolaze nam plesači iz cijeloga svijeta', objasnila je direktorica Festivala. Više o DanceStar Croatia saznajte u prilogu inMagazina.
 

 

#DanceStar #Croatia, great choreographies, great atmosphere, if you love #dance, this is a place to be.

Posted by Dance ESDU on Saturday, March 28, 2015

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene