Duga tradicija

Samoborski fašnik očekuje 30-milijuntog posjetitelja!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Samoborski fašnik ima tradiciju mnogo dulju od 187 godina, za koje postoje pisani dokumenti.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Maskiranje grada Poslije snježnog, stiže i fašničko ruho!

U svojim počecima, Fašnik je narodni običaj „opraštanja“ sa svim starim i lošim iz prošle godine i veselje zbog svega lijepog i novog što je pred nama, pa je začinjen jakom hranom, zabavom, pićem i maskiranjem pod kojim je sve dopušteno. Nakon toga u 19. stoljeću organiziraju se fašnički balovi, uz neizostavnu gurmansku ponudu. Fašnik je rastao iz stoljeća u stoljeće, iz desetljeća u desetljeće, konceptualno, programski i sadržajno pa se tako povećavao i broj posjetitelja.

Već desecima godina posjećenost organiziranog Samoborskog fašnika broji se stotinama tisuća posjetitelja. Uzmemo li u obzir prosječnu posjećenost od 160 000 posjetitelja za ovih posljednjih 187 godina ( što je mali broj ako se uzme posjećenost posljednjih tridesetak godina), izračunali smo da će na Samoborski fašnik ove godine doći i 30-milijunti posjetitelj!

>> Samoborski fašnik među najboljima!

Iako ne postoje točni podaci, postoji okvirna evidencija broja popunjenosti ugostiteljskih objekata te broj posjećenosti koji je ovisio o broju vikenda s fašničkim programom i procjeni policije, pa također dolazimo do broja od 30 milijuna!

Očekujemo da će 30-milijunti posjetitelj zakoračiti u Slobodnu Fašničku Republiku u nedjelju, 3. veljače 2013. godine!

Mi ćemo ga dočekati kod ulaznih vrata u Fašničku republiku! Tamo ćemo započeti tajno prebrojavanje ulaska posjetitelja s 29.999.900-tim posjetiteljem.

Posljednjih devet posjetitelja dobit će u ruke kupone, koji će im osigurati krafnu i čaj, a posjetitelj koji bude 30-milijunti, bit će od strane fašničkih pomoćnika izveden na pozornicu, gdje će mu biti uručene prikladne vrijedne nagrade organizatora i sponzora. Glavna nagrada bit će par fašničkih kostima, koje će pokloniti web shop www.kostimi.hr te drugih 30 nagrada fašničkih sponzora.

30-milijuntom posjetitelju Samoborskog fašnika, Sraka će uručiti posebno priznanje i svoju fotografiju za uspomenu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene