Festival koji oduzima dah

'Electric Elephant' među 10 najboljih na svijetu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Američki glazbeni časopis Paste uvrstio je festival Electric Elephant u Tisnom na popis 10 svjetskih festivala koji 'oduzimaju dah'.

Američki glazbeni časopis Paste uvrstio je festival Electric Elephant u Tisnom na popis 10 svjetskih festivala koji 'oduzimaju dah'", napisavši za njega kako je "smješten malo izvan hrvatskog uspavanog ribarskog mjesta, a privlači neke od najvećih DJ-a house glazbe".

Pogledaj i ovo Vanna (Foto: IN Magazin) Plavuše vladaju Top pet: Evo tko se sve našao na top ljestvici zgodnih hrvatskih plavuša

FOTO Ne čudi što su nas prepoznali!

Taj festival elektronske glazbe uvršten je na četvrto mjesto festivala na spektakularnim mjestima, a ove se godine održava od 9. do 13. srpnja. Na njemu će između ostalih nastupiti Todd Terry i Lindstrom. Kao posebnu atrakciju Paste navodi mogućnost otplovljavanja na pučinu u starom jedrenjaku i zabave na nekom od partija na brodu.

Festival koji se održava u šibenskom arhipelagu organiziraju britanski promotori i DJ-i, a promovira široki miks glazbenih žanrova, od reggea, soula, housea do techna i nudi različite načine za zabavu.

Dok se preko dana može uživati na plaži uz lagane glazbene ritmove tijekom noći se, kako navode organizatori, "partija" uz žešće zvukove. Opuštanje nude i brojne druge aktivnosti poput jedrenja, masaže, yoge i izleta.

Na prvom mjestu Pasteova popisa festivala koji 'oduzimaju dah' smješten je Worldwide Festival u švicarskom gradu Leysinu. "U Leysinu, malom mjestu u švicarskim Alpama s pogledom na dolinu rijeke Rhone i Mont Blanc, Worldwide Festival kombinira snijeg i pjesme", navodi Paste. Propusnice za koncert uključuju i ulaznice za žičaru. Festival koji se ove godine održava od 23. do 29. ožujka, osnovao je DJ Gilles Peterson, a sadrži eklektičan i internacionalni miks plesnih glazbenih žanrova.

Američki festival Sasquatch! zauzeo je drugo mjesto na listi, a održava se u Gorge amfiteatru u Washingtonu koji prima 20.000 ljudi. "Eklektična glazba Sasquatch! festivala dolazi sa slikovitim pogledom na rijeku Columbiu i brežuljke koji difuziraju boje zalaska sunca". Festival se ove godine održava od 22. do 25. lipnja, a na njemu će, između ostalih nastupiti Kendrick Lamar i The Decemberists.

Na trećem mjestu popisa našao se norveški Traena Festival koji se održava na sićušnim otocima Husoya i Sanna s populacijom od 500 stanovnika. Otoci su 65 kilometara udaljeni od kopna, a do njih je moguće doći samo trajektom iz grada Bodo koji se nalazi sjeverno od Arktičkog kruga. Festival na kojem se nastupi odvijaju u drevnoj pećini, ove godine se održava od 9. do 11. srpnja.

G! Festival na Farskim otocima koji se ove godine održava od 16. do 18. srpnja uvršten je na peto mjesto. "G! Festival održava se nasuprot fascinantne planinske pozadine u selu Syorugota koje ima populaciju od 400 stanovnika na otoku Eysturoy. Farski glazbenici sviraju na improviziranim pozornicama na lokacijama poput pješčanih obala, nogometnih igrališta te na pragovima lokalnih domova. Njegov spin-off festival Hoyma odvija se, pak u domovima lokalnog stanovništva.

Japanski Fuji Rock Festival zauzeo je šesto mjesto, a unatoč tome što se više ne održava u podnožju Fuji planine, napominje Paste, još uvijek nudi prekrasan planinski krajolik okružen borovom šumom. Na festivalu koji će se od 24. do 26. lipnja održati na skijalištu Naeba, nastupit će Foo Fightersi i Muse.

Na sedmom mjestu zasjeo je engleski Wilderness Festival koji će se ove godine održati od 6. do 9. kolovoza na imanju Cornbury Park u okrugu Oxfordshire.

"Između nastupa Bjork i Georgea Clintona, obrtničkih radionica i gastronomskih događanja, možete se prošetati prostranim posjedom koji se prostire na 690 hektara, ispunjenim drevnim šumama i divljači poput jelena, a zatim se ohladiti uronom u jednom od jezera koja okružuju imanje", navodi Paste.

Velški Festival Number 6 zauzeo je osmo mjesto, a na njemu će ove godine od 3. do 6. rujna nastupiti Grace Jones i Belle and Sebastian. Osim nastupa, festival nudi razne umjetničke i kulturne događaje na raznim mjestima u obalnom turističkom selu talijanskog tipa Portmeirion. "Plešite na melodije poput "Slave to the Rhythm" te popratite čitanje priznatih autora u slikovitim okruženjima koja uključuju trgove, vrtove i rive", savjetuje Paste.

Na devetom mjestu Pasteova odabira festivala koji oduzimaju dah smjestio se festival Lake of Stars u Malaviju koji se ove godine održava od 25. do 27. rujna. Jezero Malawi okruženo je malim ribarskim selima te ga je istraživač David Livingston nazvao "Zvjezdanim jezerom" (Lake of Stars) jer su mu svjetla lanterni izgledala kao zvijezde na jezeru. "Istoimeni festival pruža solidan line-up malavijskih glazbenika koji sviraju zajedno s najsuvremenijim međunarodnim izvođačima".

Posljednje, deseto mjesto zauzeo je festival Iceland Airwaves. Najpopularniji glazbeni festival u Islandu (4. do 8. studeni) uključuje službeni događaj koji se održava na mjestima poput koncertne dvorane "Harpa" kao i događanja na nekonvencionalnim mjestima poput knjižnica i praonica rublja. Najbolji party, ističe časopis Pate, je onaj na kojem Dj-i i bendovi sviraju na rubovima geotermalnih toplica Plave lagune (Blue Lagoon). 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene