Obilje dobre glazbe

Zabava povodom Sv. Patricka!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Promicanje irske glazbe, gastronomije i kulture glavni su ciljevi Dana Sv. Patricka koji se obilježavaju u Zagrebu.

Povijest slavlja Sv. Patricka u Zagrebu traje već osmu godinu zaredom u sklopu kojih Hrvatsko-irska kulturološka udruga organizira proslavu na velikom festivalu koji je besplatan za posjetitelje.

Pogledaj i ovo Halestorm 22. studenog Dobitnici Grammyja Halestorm vraćaju se u Zagreb: Moćna live mašina s najboljim ženskim rock vokalom današnjice priprema spektakl

>>> 'Volim Istru, a Zagreb ima energiju koja je vrlo slična onoj koju ima Dublin'

Mogli ste se uključiti uživo u proslavu samo na Dnevnik.hr-u iz centra Zagreba.

Promicanje irske glazbe, gastronomije i kulture glavni su ciljevi udruge. Hrvati i Irci su narodi sličnog mentaliteta, dijele slične poglede na veselje, život i zabavu pa nije nimalo neočekivano da su proslave Svetog Patricka zaživjele mađu građanima i posjetiteljima Zagreba.

>> Poruka u boci putovala od Kanade do Irske

Proslavu Dana Sv. Patricka u Zagrebu, ove godine zajednički organiziraju Hrvatsko-irska kulturološka udruge i OTK Ferdinand Budicki, a uz potporu i u suradnji sa Veleposlenstvom Republike Irske.

Festival povodom Dana Svetog Patricka, kao i Irski tjedan u Zagrebu koji prethodi samoj proslavi, ove godine organizira se osmi put uzastopce.

Posjetitelji će moći uživati u irskom gulašu i specijalitetima od vrhunskih sireva Old Irish Creamery, Knokanore do maslaca KerryGold.

U subotu 16. ožujka Zagreb će po prvi puta imati St. Patricks Day povorku koja će se sastojati od oldtimera dekoriranih u zeleno i koja će se provozati kroz centar grada. Popodnevni program u muzeju je pun glazbenih nastupa, počevši sa Thin Lizzy Tribute band, Paddys Allstars, Carpathia, Ciotog, Celtic Fantasy, Irish Maiden, a headlineri nam stižu ravno iz Dublina - The Bogus Pogues od kojih očekujemo da će tako podignuti atmosferu da će zabava trajati do dugo u noć.

 Ovaj festival i ove godine je podržala Ambasada Republike Irske i Culture Ireland koji svake godine prenose u Irsku što se događa u Zagrebu.

Glavna nagrada za dva sretna posjetitelja biti će dvotjedni tečaj engleskog u Irskoj u Language Learning Centru, a škola engleskog Inicijativa iz Zagreba daje 5 tečajeva engleskog jezika u trajanju jednog stupnja.

Uz bogati zabavni program i brojne kulturne sadržaje svi su pozvani da osjete Irski duh u centru Zagreba!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene