Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trebalo joj 8 godina

Poruka u boci putovala od Kanade do Irske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetogodišnji Oisin iz Irske pronašao je na obali poruku u boci koju su prije 8 godina poslale dvije Kanađanke.

Charlene Dalpe i Claudia Garneau iz Montreala imale su 12 godina kada su u lipnju 2004. provodile ljetne praznike u kvibeškoj regiji Gaspesie te su odlučile poslati poruku u boci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni

Prošli četvrtak devetogodišnji Irac Oisin Millea pronašao je bocu, odnosno poruku na kojoj je naznačen datum 4. lipnja 2004. na plaži u blizini svojeg doma u malom ribarskom selu Passage East na jugozapadnoj irskoj obali.

'Nevrijeme, snažni vjetrovi, plima i visoki valovi u nekoliko su dana na plažu nanijeli gomilu raznih odbačenih predmeta. U trenutku mi se učinilo da se na zelenoj plastičnoj boci očuvala papirnata etiketa, no kad sam bolje pogledao shvatio sam da je u njoj papirić. Kad sam je otvorio nisam razumio nijednu riječ, jer je poruka napisana na francuskom, no opazio sam datum i e-mail', ispričao je Oisin.

>> Oteli ih gusari, spasili se pomoću poruke u boci!

'Otrčao sam kući i uz majčinu pomoć i internet preveo pismo. No e-mail više nije bio valjan, pa smo sve ispričali novinarima koji su nam pomogli da se pokrene kampanja na televiziji i društvenim mrežama s obje strane Atlantika. Tako smo u utorak u Montrealu pronašli Charlene i Claudiju, danas 20-godišnjakinje. Bile su oduševljene i odmah su me kontaktirale putem Skypea', ispričao je Oisin.

'Oisin je postao medijska zvijezda', ispričala je uz smijeh njegova majka, dodavši kako telefon ne prestaje zvoniti, jer bi svi iz medija željeli s njim razgovarati. 'Da sam znala da će ovo podići toliko buke, bila bih mu savjetovala da bocu baci natrag u more', požalila se gđa. Mille.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene