Iskreno

Vjekoslava Huljić: 'Stvari govorim na neki drugačiji način, volim metafore'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Iza većine stihova pjesama domaće glazbene scene stoji ime Vjekoslave Huljić.

Na prigovore da su počesto trivijalni, spisateljica Vjekoslava Huljić ne želi ni odgovarati. No, osim hitova Vjekoslava niže i spisateljska djela. Zbirka pjesama ušla je i u školsku lektiru, a sada je izdala 8. knjigu - roman za mlade. Tema - egzistencijalni problemi, i neiscrpna inspiracija - ljubav!

>> 'Govor mržnje nije moj svijet, iako sam posljednjih godina na meti napada!'

Pogledaj i ovo Tonči i Vjekoslava Huljić Povratak u prošlost Mladoliki Tonči Huljić uživao je davne 2007. na dragom mu događanju, ali zasjenila ga je njegova Vjekoslava, i to samo jednim detaljem!

'Često znam reći da sam se rodila s perom jer kad sam naučila slova i počela pisati već su te prve pjesmice pokazale da je to nešto za čega sam se rodila', rekla je Vjekoslava za Scenu Dnevnika Nove TV.

Kako joj je književni uzor Andersen, godinama je pisala za djecu. Prošle godine objavila je prvi roman za odrasle 'Gen Anđela', a već jučer promovirala novi 'Moja baka ima dečka'. Knjige je počela nizati kao hitove.

'Desilo se da su oni izašli nekako u jednom kratkom vremenskom periodu, ali su nastali ranije. To je moj posao, moja ljubav, moj hobi - to je ono što najviše volim raditi u životu', objasnila je Vjekoslava te dodala: 'Uvijek polazim od žene i prikazujem sto njenih lica tako i u ovom romanu žena postaje hraniteljica obitelji nakon što muž dobije otkaz i toj obitelji koja se pomalo raspada na neki način sam je htjela sačuvati na okupu'.

'Vjerojatno zato što ja stvari govorim na neki drugačiji način, volim metafore, možda ih neki ne razumiju, ali pravo i sloboda je svakoga da nađe odgovor na pitanje što je pjesnik htio reći ', kaže Vjekoslava, a kako još odgovara na kritike te tko ne može bez koga - Vjekoslava bez Tončija ili obrnuto, pogledajte u prilogu Scene Dnevnika Nove TV.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene