Zanimljivo

U čijem je to društvu Jadranka Kosor?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U ovakvom društvu bivšu premijerku nismo još nikad vidjeli.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Jadranka Kosor - 1 "A ako je friški ministar...'' Jadranka Kosor komentirala golišave fotke novog ministra koje je naglo obrisao, nisu joj uspjele promaknuti!

Sinoć je u Zagrebu održana premijera filma Lincoln. A tamo je, među mnogim poznatim licima, bila i bivša premijerka Jadranka Kosor.

U filmu Stevena Spielberga, koji je dobio najviše nominacija za Oscara, uživali su sinoć brojni poznati Hrvati - od predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića koji je došao u pratnji supruge do Marka Grubnića, Nere Stipičević... Svi su htjeli pogledati najnovije Spielbergovo ostvarenje.

Lincoln' je američka povijesna drama redatelja i producenta Stevena Spielberga. Glumac Daniel Day-Lewis utjelovio je američkog predsjednika Abrahama Lincolna, dok Sally Field tumači Mary Todd Lincoln.

>> O filmu koji je dobio najviše nominacija za Oscara

Utemeljen je na Lincolnovoj biografiji autorice Doris Kearns Goodwin 'Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln' te govori o posljednja četiri mjeseca njegova života.

Film je sa snimanjem počeo 17. listopada 2011. godine, a bio je gotov 19. prosinca iste godine. Premijerno je prikazan 8. listopada 2012. godine na filmskom festivalu u New Yorku.

Višestruki Oskarovac Steven Spielberg na velika platna donosi priču o čovjeku koji je promijenio svijet i tijek povijesti, priču o velikom borcu za ljudska prava i predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država - Abrahamu Lincolnu.

Dok se građanski rat razbuktava, američki predsjednik, kojeg utjelovljuje izvanredni Daniel Day-Lewis, bori se sa stalnim krvoprolićem na bojištu i sa velikim nesuglasicama unutar vlastitog kabineta vezanim uz njegovu namjeru da oslobodi sve robove.

Njegova hrabrost, čvrsta moralna stajališta i odlučnost, njegovi odabiri i odluke promijenit će sudbinu generacija koje dolaze.

U toj borbi nije sam, njegove najveće saveznike utjelovljuju Joseph Gordon-Levitt i Tommy Lee Jones. Nevjerojatna, još neispričana priča o trenutku koji je promijenio povijest cijelog svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene