Upornost se isplati

DIRLJIVA PRIČA O ZVIJEZDI - od gladnog beskućnika do planetarne slave

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Danas je jedna od najvećih hollywoodskih zvijezda, ali njegov početak bio je prepun borbi, gladi i poniženja.

Na sam spomen imena Sylvestar Stallone prvo što vam padne na pamet je film 'Rocky', uloge superjunaka, snagatora i djelitelja pavde. Njegov put do slave bio je doslovno prepun trnja, gladi i suza.

Pogledaj i ovo Sestre Stallone (Foto: Instagram) OBAVIO POSLIĆ Rambo objavio fotografiju s kćeri i zabrinuo obožavatelje jednim detaljem: "Pazi na sebe, šampione"

Stallone je bio glumac koji se borio na svim poljima, ali mu nikako nije polazilo za rukom napraviti neki pomak u karijeri. Situacija je postala toliko loša da je jednom prilikom ukrao nakit svoje supruge kako bi ga prodao i kupio hranu. Stvari su tada krenule od lošeg na još gore. Ostao je beskućnik i tri je dana spavao na autobusnom kolodvoru u New Yorku.

Nije mogao platiti stan, pa čak ni hranu. Najniže je pao u trenutku kada je morao prodati svog psa jer ga više nije mogao hraniti. Prodao ga je jednom čovjeku ispred trgovine alkoholnim pićima za 25 dolara. Otišao je slomljenog srca plačući. Nekoliko tjedana nakon toga vidio je boksački meč između Mohammeda Alia i Chucka Wepnera i to ga je inspiriralo da napiše scenarij za, sada već antologijski film, 'Rocky'.

Trčali Rockyjevim stubama i nabasali na njega - 'Selfie' im donio slavu!

Trebalo mu je punih 20 sati kako bi dovršio scenarij. Pokušao ga je prodati i nakon nekog vremena dobio je ponudu od 125 tisuća dolara, ali Stallone je imao jedan zahtjev, želio je glavnu ulogu. Studio ga je odbio jer su željeli 'pravu zvijezdu'. Rekli su da izgleda i govori čudno.

On nije odustajao, dobio je ponudo od 250 i 350 tisuća dolara, ali njega i dalje nisu željeli, a on je znao da mora gumiti u tom filmu i to glavnu ulogu. Nakon nekog vrmena, studio je ipak pristao, dali su mu 35 tisuća dolara za scenarij i glavnu ulogu u filmu. Ostalo je povijest. Film je osvojio nagradu Oscar za najbolji film, najbolju režiju i najbolju montažu, a Stallone je bio nominiran za najboljeg glumca. Film je registriran kao jedan od najvećih filmova u američkoj filmskoj povijesti.

Od akcijskog junaka do - slikara!

Pogađate li što je Stallone prvo napravio kada je dobio honorar od 35 tisuća dolara? Da, tri je dana stajao ispred trgovine akloholnim pićima čekajući čovjeka kojem je prodao svog psa. Kada se čovjek napokon pojavio Stallone mu je objasnio zašto je morao prodati psa i ponudio mu je 100 dolara. Čovjek nije pristao ni na 500 ni na 1000 dolara. Na kraju je Stallone platio nevjerojatnih 15 tisuća dolara za psa kojeg je prodao za 25 dolara samo zato što ga nije mogao hraniti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene