Nije pazio

Svakodnevno na njemu zarađuje 2000 dolara!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Budući da ga 1997. godine nije lijepo zamolio za dozvolu da koristi stihove njegove pjesme 'Every Breath You Take', Puff Diddy mora Stingu svakodnevno platiti 2000 dolara.

Hit 'Every Breath You Take' grupe Police napisan je 1983. godine, a nju je 14 godina kasnije iskoristio Puff Diddy za svoj hit 'I'll Be Missing You', koji je napisao u čast Totorious B.I.G.-a.

Pogledaj i ovo Beyonce ima tu stvarno svega! Donosimo koje sve neobične zahtjeve svjetskih zvijezda su organizatori u Hrvatskoj morali ispuniti: ''Oni su se svi morali okrenuti prema zidu dok ona prolazi''

Prošlo je 12 godina, no još je nije prebolio

Međutim, Diddy nikada nije pitao Stinga smije li koristiti njegove stihove. Da je pitao, vjerojatno bi platio samo četvrtinu izdavačkih prava. Ovako Sting ima 100-postotna autorska prava što mu svake godine donese zaradu od 730 000 dolara, to jest, 2000 dolara svakoga dana, istražio je portal Celebrity Networth. Sporna pjesma osvojila je Grammy, a prodana je u 7 milijuna primjeraka.

Zanimljivo je da gitarist 'Policea', Andy Summers nije dobio ni dolar od 'I'll Be Missing You' budući da nije potpisan kao suautor pjesme 'Every Breath You Take'.

'Zapravo je moje dijete, koje je tad imalo 10 godina, reklo - hej tata, neka cura na radiju pušta vašu pjesmu. Otišao sam u sobu i poslušao te pomislio - to sam ja, koji vrag je ovo', objasnio je Summers kako je otkrio Diddyjevu pjesmu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene