'Vruć vetar'

Slavna srpska glumica otvoreno o životu i ulogama

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ona je jedna od njaljepših glumica bivše Jugoslavije. Publiku je osvojila svojim ulogama, ali i vedrim duhom i pozitivnim stavovima.

Vesna Čipčić sigurno je jedna od najpopularnijih glumica s područja bivše Jugoslavije. Većina publike pamti je po jednoj od njezinih prvih velikih uloga u kultnoj humorističnoj seriji 'Vruć vetar', gdje je uz Ljubišu Samradžića ostvarila lik po kojem je i dan danas prepoznaju. Vesnu smo zatekli kako se odmara i uživa u Termama Sveti Martin, što nas ne čudi jer znamo koliko voli boraviti u Hrvatskoj. Odmah smo iskoristili priliku i postavili joj nekoliko pitanja.

Glumili ste u brojnim, vrlo uspješnim filmovima, kazališnim predstavama i TV serijama, ali publici ste se najviše uvukli pod kožu ulogom Šurdine supruge u seriji (i filmovima) 'Vruć vetar''. Po Vašem mišljenju, zašto je baš ta uloga publici, na neki način, postala najdraža?

'To je bila jedna od mojih prvih velikih uloga. Prvo ozbiljno pojavljivanje. Divno napisana. Veoma bliska meni, a ekipa glumačka sjajna sa divnim rediteljem Aleksandrom Djordjevićem.Duhovito pisano i primjenjivo na sva protekla vremena. Nije čudo što ona i dan danas na izvanredan način komunicira, korespondira i priča o našim zivotima', rekla je Vesna.

Vi ste jedna od rijetkih glumica s područja bivše Jugoslavije koja je imala priliku surađivati s velikanima poput Pitera Justinova i Paola Mađelija, to je sigurno bilo nezaboravno iskustvo. Kako je uopće došlo do suradnje i koliko ste Vi, u umjetničkom smislu, profitirali?

'Od tako divnih, reditelja, vrijednih velike pozornosti, mnogo sam naučila. To je bila svojevrsna škola glume. Paolo je nekoliko godina režirao u Beogradskom Dramskom Kazalištu, a kako sam ja bila glumica istog, prirodno da smo surađivali i pravili divne predstave. Veliki Piter Justinov me je pozvao u Mokrice vidjevši naslovnu stranu jednog časopisa uz moj veliki intervju', prisjeća se Vesna.

Vama jednako dobro pristaju ozbiljne i komične uloge, koje su po Vama zahtjevnije i zašto?

'Ozbiljna, velika, dobro napisana uloga podjednako može biti zahtevna kako u komediji tako i u drami. Iskustvo mi govori da sve ovisi od našeg kritičkog stava, zahtjeva reditelja i pronalaženja u svom glumačkom biću ono čime se najviše volimo igrati na sceni. Podjednako uživam i kad je drama u pitanju, i komedija. Nakon dvije komične uloge prirodno poželim ozbiljan dramski zadatak. Na kraju je bitan rezultat', rekla je glumica.

I dan danas kada se govori o najljepšim ženama bivše Jugoslavije Vaše se ime uvijek pojavljuje pri samom vrhu ili na vrhu ljestvice. Zbog atraktivnog izgleda zaradili ste i epitet seks simbola. Kako se nosite sa takvim titulama i jesu li Vam ikada pomogle u karijeri?

'Nikada istini za volju, nisam sebe tako doživljavala. Ne mislim da mi je odmoglo, niti previše pomoglo. Nikada nisam igrala na tu kartu. Dapače, uživala sam u ulogama koje su mi pružale šansu da sebe i svoj fizikus poništim na sceni. A sud publike je sud publike, i ja tu nisam ništa mogla', skromna je bila Vesna.

U današnje vrijeme društvenih mreža, zvijezdama je daleko lakše održavati kontakt sa publikom, kako ste Vi na početku karijere i u vrijeme najveće popularnosti održavali vezu s vašim obožavateljima. S obzirom na Vaše iskustvo, na što mladi glumci i glumice trebaju obratiti posebnu pozornost pri biranju uloga i koliko odluke s početka karijere mogu pozitivno ili negativno utjecati na budući poslovni uspjeh?

'To su bili koferi puni pisama, razglednica, dopisnica, pjesama posvećenih meni. Slali su mi plišane igračke i što sve ne. Kada mi je vrijeme dozvoljavalo, odpisala bih neko pisamce, poslala svoju fotografiju sa potpisom, i to je bilo sve. Imalo je to svoje draži i radosti. Što se danas mladih glumaca tiče, mislim da im je na neki način, bez obzira na mnoštvo medija, teže. Teško je zapravo usporediti, jer je ovo skroz drugo vrijeme, drugih zakonitosti, a prije svega, lošeg položaja same kulture u društvu.

Ekonomske loše prilike bitno utječu na produkciju. Imam utisak da se često radi preko volje, na brzinu pa su i rezultati shodno tome malih dometa. Kćerka Anja Alac je također glumica i ni sama ne znam što bih joj svajetovala , osim da bude vrijedna i predana maksimalno svom poslu. Mislim da je dobila dobru školu kako na fakultetu, tako i u svojoj kući , pa sam na neki način mirna. Svoja je i zna vrlo dobro što i kako krči svoj glumački put. Igra i to lijepe uloge u teatru i što je najvažnije ima kontinuitet u tome', rekla nam je Vesna za kraj'.

Ostavili smo Vesnu da i dalje uživa u obilasku predivnih međimurskih pejzaža, lokalnim specijalitetima, te vinima i jabučnim proizvodima u Vinskoj kući Hažić.

Naslovnu pjesmu u seriji 'Vruć vetar', 'A sad adio' pjevao je Oliver Dragojević.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene